Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Πάμε για μοντέλο Νέας Ζηλανδίας στις συντάξεις

Πάμε για μοντέλο Νέας Ζηλανδίας στις συντάξεις
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ασφαλιστικά Ταμεία, Επικουρικές Συντάξεις, Μνημόνιο, Συντάξεις,

Τέσσερις προτάσεις για την αναμόρφωση του ασφαλιστικού συστήματος της χώρας έχουν κατατεθεί στην Επιτροπή Σοφών που πρέπει να παραδώσει το πόρισμά της αμέσως μετά τις εκλογές στη νέα κυβέρνηση.

Την Τρίτη, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Επιτροπής, παρουσιάστηκε το σύστημα που ισχύει στη Νέα Ζηλανδία.

Πρόκειται για ένα μοντέλο που μοιάζει με αυτό της Αυστραλίας, αλλά σε αυτό δεν υπάρχουν εισοδηματικά κριτήρια.

– H πρώτη πρόταση προβλέπει ενοποιήσεις Tαμείων, απονομή εθνικής σύνταξης χωρίς εισοδηματικά κριτήρια και τη συμπλήρωσή της με την ανταποδοτική, με βάση τις εισφορές που θα έχουν καταβληθεί στις ατομικές μερίδες κάθε ασφαλισμένου σύμφωνα με τους κανόνες του συστήματος της κεφαλαιοποίησης.

– H δεύτερη πρόταση προβλέπει την εξασφάλιση αναπλήρωσης, μέσω της σύνταξης, του 50% του μισθού στους ασφαλισμένους που ασφαλίστηκαν μετά το 1992 και τη συμπλήρωση εισοδήματος κατά επιπλέον 25% από πρόσθετη ασφάλιση.

– H τρίτη πρόταση διατηρεί τον αναδιανεμητικό χαρακτήρα της κοινωνικής ασφάλισης και προβλέπει την ταχύτερη εφαρμογή του ν. 3863/10 για όλους τους ασφαλισμένους ανεξαρτήτως του χρόνου υπαγωγής στην ασφάλιση. Δηλαδή σύνταξη με βάση τις εισφορές ολόκληρου του εργασιακού βίου και εγγυημένα ποσοστά αναπλήρωσης.

– H τέταρτη πρόταση στηρίζεται στην κατάργηση των ασφαλιστικών εισφορών και προβλέπει την απονομή μιας εθνικής σύνταξης από το κράτος που θα χρηματοδοτείται από τη γενική φορολογία.

Σχετικά άρθρα