Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ντάισελμπλουμ: Χρειάζονται νέες θυσίες από τους Έλληνες

Ντάισελμπλουμ: Χρειάζονται νέες θυσίες από τους Έλληνες
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Eurogroup, Άνγκελα Μέρκελ, Γερούν Ντάισελμπλουμ, Τέρενς Κουίκ, Τρόικα,

Μήνυμα προς την Ελλάδα να υλοποιήσει «επειγόντως» τις δεσμεύσεις της και να προχωρήσει άμεσα στις απαραίτητες διαρθρωτικές αλλαγές, έστειλε από τη Χάγη ο επικεφαλής του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι χρειάζονται «νέες θυσίες από τους Έλληνες».

Απαντώντας σε ερωτήσεις της εφημερίδας «Τα Νέα» στο τέλος ομιλίας του, ο πρόεδρος του Eurogroup τόνισε ότι η ελληνική κυβέρνηση θα πρέπει να προωθήσει άμεσα τις απαραίτητες διαρθρωτικές αλλαγές, τις οποίες θεωρεί μονόδρομο προκειμένου να ανακτήσει την ανταγωνιστικότητά της και να προσελκύσει επενδύσεις.

«Η Ελλάδα έχει ακόμη αρκετή δουλειά μπροστά της» υπογράμμισε, ενώ, συνεχίζοντας με σκληρή γλώσσα, ανέφερε ότι «στην Αθήνα συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις για την πρόοδο ή μάλλον για την έλλειψη προόδου, που σημειώνει η χώρα έναντι των δεσμεύσεών της».

Μάλιστα, ερωτηθείς για τη στάση που θα κρατήσει ο ίδιος στο Eurogroup της Παρασκευής σε σχέση με τις εξελίξεις στις διαπραγματεύσεις της ελληνικής κυβέρνησης με την τρόικα, ο Γερούν Ντάισελμπλουμ δήλωσε ότι «η διαδικασία αξιολόγησης θα πρέπει να ολοκληρωθεί άμεσα. Πολλοί υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης έχουν αρχίσει να χάνουν την υπομονή τους».

Ο πρόεδρος του Eurogroup παραδέχτηκε, πάντως, ότι έχουν ήδη γίνει σημαντικές προσπάθειες, αλλά επεσήμανε παράλληλα την ανάγκη «νέων θυσιών από τους Έλληνες».

Ανεξάρτητοι Έλληνες: Αυτοί που έχουν χάσει την υπομονή τους είναι οι Έλληνες
Οι δηλώσεις του κ. Ντάισελμπλουμ προκάλεσαν την έντονη αντίδραση του βουλευτή Επικρατείας των Ανεξάρτητων Ελλήνων Τέρενς Κουίκ, ο οποίος σημείωσε ότι «ο συγκεκριμένος υποτακτικός δεν αντιλαμβάνεται ότι αυτοί που έχουν χάσει την υπομονή τους (και αλίμονο αν σηκωθούν από τον καναπέ τους) είναι οι Έλληνες».

Όπως είπε ο κ. Κουίκ, ο πρόεδρος του Eurogroup «απέδειξε για μία ακόμα φορά ότι είναι η απόλυτη προσωποποίηση της απόλυτης υποταγής του στη Μέρκελ και τους διεθνείς τραπεζίτες».
«Ας προσέχει καλύτερα τις τουλίπες της χώρας του και ας αφήσει ήσυχους εμάς τους Έλληνες που βλέπουμε να πληθαίνουν τα κυπαρίσσια», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Σχετικά άρθρα