Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ξανασκέφτονται το “πάγωμα” της επιβολής ΦΠΑ 23% στην ιδιωτική εκπαίδευση

Ξανασκέφτονται το “πάγωμα” της επιβολής ΦΠΑ 23% στην ιδιωτική εκπαίδευση
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ιδιωτικά Σχολεία, Τρύφων Αλεξιάδης, ΦΠΑ - Φόρος Προστιθέμενης Αξίας,

Προβληματισμός επικρατεί στην κυβέρνηση για το αν τελικά θα προχωρήσει το δίμηνο “πάγωμα” της επιβολής ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση.

Το απόγευμα της Δευτέρας ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης, μιλώντας σε τηλεοπτική εκπομπή του καναλιού Ε, ανέφερε ότι ναι με υπάρχει σκέψη για πάγωμα της επιβολής ΦΠΑ 23% στις υπηρεσίες ιδιωτικής εκπαίδευσης, ωστόσο οριστική απόφαση δεν έχει ληφθεί ακόμη, ούτε έχει εκδοθεί σχετική Πράξη Υπουργική Απόφαση.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι τα έσοδα από την επιβολή ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση έχουν συμπεριληφθεί στην νέα συμφωνία με τους εταίρους και πιστωτές, ενώ το μέτρο ήταν κυβερνητικής “έμπνευσης” και δεν προτάθηκε από τους Ευρωπαίους εταίρους.

Ωστόσο λόγω των εντονότατων αντιδράσεων που προκάλεσε,καθώς αποτελεί τα ταφόπλακα κάθε ιδιωτικής πρωτοβουλίας στον χώρο της εκπαίδευσης, η απελθούσα κυβέρνηση είχε προτείνει στην υπηρεσιακή κυβέρνηση να παγώσει την εφαρμογή του για δυο μήνες, ώστε η τελικές αποφάσεις να ληφθούν από την νέα κυβέρνηση που θα προκύψει από τις εκλογές της 20ης Σεπτεμβρίου.

Σχετικά άρθρα