Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Η κυβέρνηση δανείστηκε 1 δισ. ευρώ για να “τρέξει” τα προγράμματα του ΕΣΠΑ

Η κυβέρνηση δανείστηκε 1 δισ. ευρώ  για να “τρέξει” τα προγράμματα του ΕΣΠΑ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ΕΣΠΑ, Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων, Υπουργείο Οικονομικών,

Στον δανεισμό αναγκάστηκαν να προσφύγουν τα υπουργεία Οικονομίας και Οικονομικών για να τρέξουν τα προγράμματα του ΕΣΠΑ, αφού για να εκταμιευθούν οι κοινοτικοί πόροι του ΕΣΠΑ, απαιτείται και μια μικρή εθνική συμμετοχή, για την οποία προφανώς δεν υπήρχαν διαθέσιμα.

Έτσι, όπως ανακοινώθηκε, σήμερα Πέμπτη με πρωτοβουλία της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Επενδύσεων και ΕΣΠΑ, υπεγράφη σύμβαση μεταξύ της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων (ΕΤΕπ), του υπουργείου Οικονομικών και του υπουργείου Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού, για τη χορήγηση δανείου 1 δισ. ευρώ.

Όπως τονίζεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού, τα κεφάλαια αυτά θα αξιοποιηθούν για την κάλυψη του σκέλους της εθνικής συμμετοχής των προγραμμάτων του ΕΣΠΑ της περιόδου 2014-2020.

Το υπουργείο σημειώνει ότι σημαντικό μέρος των πόρων (300 εκατ. ευρώ – μερίδιο διπλάσιο εκείνου που συνηθίζεται να προκαταβάλλεται) θα εκταμιευτεί άμεσα, προκειμένου να ενισχυθεί η ρευστότητα των προγραμμάτων των Διαρθρωτικών Ταμείων.

Σχετικά άρθρα