Ισλαμικό ΚράτοςΟυκρανία
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Μίχαλος: Να “παγώσει” η επιβολή ΦΠΑ 23% στην Ιδιωτική Εκπαίδευση

Μίχαλος: Να “παγώσει” η επιβολή ΦΠΑ 23% στην Ιδιωτική Εκπαίδευση
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ΕΒΕΑ, Ιδιωτικά Σχολεία, Κωνσταντίνος Μίχαλος, ΦΠΑ,

Πρωτοβουλία ανέλαβε ο πρόεδρος της ΚΕΕ και του ΕΒΕΑ κ. Κωνσταντίνος Μίχαλος προκειμένου να ανατραπεί η πρόσφατη νομοθετική ρύθμιση της κυβέρνησης, η οποία προβλέπει την επιβολή ΦΠΑ 23% σε όλους τους παρόχους υπηρεσιών ιδιωτικής εκπαίδευσης.

Στο πλαίσιο αυτό πραγματοποιήθηκε σήμερα στο ΕΒΕΑ ευρεία σύσκεψη στην οποία συμμετείχαν οι εκπρόσωποι όλων των κλάδων που δραστηριοποιούνται στην ιδιωτική εκπαίδευση.

Όπως επισημάνθηκε, η επιβολή ΦΠΑ 23% στην ιδιωτική εκπαίδευση αποτελεί μια πρωτοφανή για τα ευρωπαϊκά δεδομένα απόφαση, καθώς η Ελλάδα είναι η μοναδική χώρα στην ΕΕ και η δεύτερη παγκοσμίως (μετά το Μπαγκλαντές) που επιβάλλει έμμεσους φόρους στην εκπαίδευση.

Στην περίπτωση που η απόφαση αυτή δεν ανασταλεί ή τουλάχιστον «παγώσει» έως ότου αναζητηθούν ισοδύναμα μέτρα που θα επιφέρουν τα προϋπολογιζόμενα έσοδα, τότε πολύ μεγάλος αριθμός ιδιωτικών φορέων εκπαίδευσης όλων των βαθμίδων κινδυνεύουν με οικονομική καταστροφή. Και το σημαντικότερο όλων είναι ότι μία τέτοια απόφαση θα επιβαρύνει υπέρμετρα εκατοντάδες χιλιάδες ελληνικές οικογένειες, των οποίων τα παιδιά μετέχουν της ιδιωτικής εκπαίδευσης.

Στη σύσκεψη αποφασίστηκε αρχικά η δημιουργία μιας συντονιστικής επιτροπής υπό την αιγίδα του ΕΒΕΑ, η οποία θα προβεί στις απαραίτητες ενέργειες προς την κυβέρνηση, προκειμένου να «παγώσει» η απόφαση αυτή, ενώ αντίστοιχες κινήσεις θα γίνουν και προς τα αρμόδια ευρωπαϊκά όργανα.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν εκπρόσωποι από τα Ιδιωτικά Εκπαιδευτήρια, τα ΚΕΚ, τα ΙΕΚ, τα Φροντιστήρια Μέσης Εκπαίδευσης, τα Κέντρα Ελευθέρων Σπουδών, τα Κολλέγια, τα Εργαστήρια Ελευθέρων Σπουδών, τα Ωδεία και τα Κέντρα Δια Βίου Μάθησης.

Σχετικά άρθρα