Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

«Λουτρό αίματος» στο άνοιγμα του Χρηματιστηρίου μετά από 5 εδομάδες λουκέτου

«Λουτρό αίματος» στο άνοιγμα του Χρηματιστηρίου μετά από 5 εδομάδες λουκέτου
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Λονδίνο, Παρίσι, Φρανκφούρτη, Χρηματιστήριο, Χρηματιστήριο Αθηνών,

Με «ελεύθερη πτώση» στο κενό άνοιξε το Χρηματιστήριο Αθηνών, λίγο πριν τις 11 το πρωί της Δευτέρας μετά από σχεδόν 5 εβδομάδες λουκέτου, λόγω επιβολή capital controls.

Ο Γενικός Δείκτης στις 10:37 υποχώρησε σε ε ποσοστό -22,84%, στις 615,37 μονάδες, «δικαιώνοντας» ουσιαστικά όσους προέβλεπαν «λουτρό αίματος».

Πρόκειται όμως, για μια «φυσιολογική» αντίδραση μετά το κλείσιμο της αγοράς για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Το ζητούμενο δεν είναι τόσο η πρώτη μέρα αλλά επόμενη και η μεθεπόμενη.

Οι τράπεζες είναι κλειδωμένες στο limit down, με εντολές για πωλήσεις εκατομμυρίων τεμαχίων στην ουρά! Κλειδωμένα και τα περισσότερα blue chips του FTSE 25 στο -29%.

Στην Ευρώπη, πτωτικές τάσεις επικρατούσαν στις βασικότερες ευρωπαϊκές χρηματιστηριακές αγορές στο άνοιγμα της συνεδρίασης.

Το χρηματιστήριο του Λονδίνου παρουσίασε μικρή πτώση με τον δείκτη FTSE-100 να υποχωρεί στο ξεκίνημα των συναλλαγών κατά 0,10% στις 6.689,93 μονάδες.

Ενώ, απώλειες καταγραφή και το χρηματιστήριο της Φρανκφούρτη, με τον δείκτη Dax να υποχωρεί στην έναρξη της συνεδρίασης κατά 0,12% στις 11.295,50 μονάδες.

Μικρή πτώση άνοιξε το χρηματιστήριο του Παρισιού, με τον δείκτη CAC 40 να καταγράφει απώλειες 0,11% στις 5.076,80 μονάδες.

Σχετικά άρθρα