Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Προσωρινή Συμφωνία για τον Ενιαίο Μηχανισμό Εξυγίανσης Τραπεζων

Προσωρινή Συμφωνία για τον Ενιαίο Μηχανισμό Εξυγίανσης Τραπεζων
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ecofin, Γιάννης Στουρνάρας, Ενιαίος Μηχανισμός Εξυγίανσης των Τραπεζών,

Ολοκληρώθηκαν νωρίς το πρωί της Πέμπτης οι διαπραγματεύσεις του Ecofin με το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για την τραπεζική ενοποίηση, υπό την προεδρία του Έλληνα υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα.

Μετά από πολύωρες ολονύχτιες διαπραγματεύσεις που ολοκληρώθηκαν στις 8 το πρωί, Ευρωβουλή και Ευρωπαϊκή Επιτροπή έφτασαν σε προσωρινή συμφωνία σχετικά με τον κανονισμό για τον Ενιαίο Μηχανισμό Εξυγίανσης των τραπεζών που θα αποτελέσει το δεύτερο πυλώνα της τραπεζικής ενοποίησης.

Σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, οι διαπραγματεύσεις έγιναν σε πολύ καλό και εποικοδομητικό κλίμα. Αυτή τη στιγμή εξετάζονται οι τελευταίες λεπτομέρειες και τα αποτελέσματα αναμένεται να ανακοινωθούν λίγο πριν το μεσημέρι.

Στις διαπραγματεύσεις συμμετείχε και ο πρόεδρος του Eurogroup, Γερουν Ντάισελμπλουμ, επί των πτυχών εκείνων που εμπίπτουν στον τομέα της διακυβερνητικής συμφωνίας επί του Ενιαίου Ταμείου Εξυγίανσης.

Υπενθυμίζεται ότι οι βασικές διαφωνίες ανάμεσα στις ηγεσίες των κρατών μελών της Ε.Ε. και το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ήταν το χρονοδιάγραμμα κεφαλαιοποίησης και αμοιβαιοποίησης του Ταμείου Εκκαθάρισης των τραπεζών και ο τρόπος λήψης αποφάσεων για την εκκαθάριση μιας προβληματικής τράπεζας.

Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο θα αξιολογήσει τα αποτελέσματα του νομοθετικού έργου και τη Διακυβερνητική Διάσκεψη σε σχέση με τον Ενιαίο Μηχανισμό Εξυγίανσης τραπεζών.

Η νομοθετική διαδικασία για τον Ενιαίο Μηχανισμό Εξυγίανσης θα πρέπει να προλάβει να επικυρωθεί στην τελευταία Σύνοδο της παρούσας Ευρωβουλής, στα μέσα Απριλίου.

Σχετικά άρθρα