Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Στουρνάρας: Υποσχέσεις για ομαλοποίηση της λειτουργίας των τραπεζών

Στουρνάρας: Υποσχέσεις για ομαλοποίηση της λειτουργίας των τραπεζών
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βασίλης Κορκίδης, Γιάννης Στουρνάρας, Γιώργος Σταθάκης, Δημήτρης Μάρδας, Κωνσταντίνος Μίχαλος,

Δεν υπάρχει ενδεχόμενο bail – in, διαβεβαίωσε ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας Γιάννης Στουρνάρας, μετά την ολοκλήρωση της σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε στην ΤτΕ την Παρασκευή το μεσημέρι, με τους εκπροσώπους των επιμελητηρίων και των κοινωνικών εταίρων, με τη συμμετοχή του υπουργού Οικονομίας Γιώργου Σταθάκη, του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Δημήτρη Μάρδα.

Ο κ. Στουρνάρας προανήγγειλε και την σύνταξη «οδικού χάρτη» «για το πως θα προχωρήσουμε από εδώ και στο εξής», ενώ ισχυρίστηκε ότι η κατάσταση με τα capital controls εξελίσσεται ικανοποιητικά και μέσα στις επόμενες δέκα ημέρες θα έχουμε επιλύσει τα όποια προβλήματα έχουν δημιουργηθεί.

Όπως διευκρίνισε, μέχρι στιγμής οι εγκρίσεις που έχουν δοθεί για τις εισαγωγές βρίσκονται πολύ κοντά στο μέσο μηνιαίο επίπεδο που εισαγωγών που πραγματοποιούνταν προ κρίσεως.

Ο κ. Στουρνάρας ανέφερε επίσης ότι η προσπάθεια που γίνεται είναι να χαλαρώσουν περαιτέρω οι περιορισμοί τις επόμενες ημέρες. Ήδη όπως ανέφερε το σύστημα λειτουργεί πιο αποκεντρωμένα και το 70% των αποφάσεων λαμβάνεται πλέον από τις ίδιες τις τράπεζες.

Ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Σταθάκης από την πλευρά του ανέφερε ότι «προσπαθούμε να φτάσουμε στο σημείο να είναι πλήρης η ομαλοποίηση των εισαγωγών για να εκτρέψουμε όλες τις παρενέργειες από την επιβολή των capital controls».

Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Δημήτρης Μάρδας προανήγγειλε ότι θα εκδοθεί υπουργική απόφαση εντός της ημέρας που θα απαντά στους ανθρώπους της αγοράς και στους τρόπους με τους οποίους θα διευκολυνθούν στις συναλλαγές τους.

Ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδας Κωνσταντίνος Μίχαλος, πάντως, τόνισε ότι το κλείσιμο των τραπεζών στοίχισε στην αγορά περισσότερα τα 3 δισ. ευρώ .

Σχετικά άρθρα