Ισλαμικό ΚράτοςΑρμενία
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

ΙΟΒΕ: Ύφεση 2-2,5 % εάν κλείσει άμεσα η συμφωνία

ΙΟΒΕ: Ύφεση 2-2,5 % εάν κλείσει άμεσα η συμφωνία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Σύμφωνα με νέα έκθεση του ΙΟΒΕ το τρίτο πακέτο οικονομικής στήριξης δεν θα αποτρέψει την οικονομία της Ελλάδα από το να βυθιστεί στην ύφεση και φέτος.

Ο ΙΟΒΕ στην έκθεσή του προβλέπει πως η ύφεση για φέτος θα κυμανθεί από το 2% στο 2,5% λόγω της ζημιάς που έχει προκληθεί από τις εξαγωγές, τον τουρισμό, τις επιχειρηματικές επενδύσεις και τις καταναλωτικές δαπάνες.

Με προηγούμενη έκθεση το Ίδρυμα προέβλεπε αύξηση του ΑΕΠ κατά 1%, όμως μια τέτοια εξέλιξη σημαίνει πως έχει ήδη διαγραφεί το «κέρδος» απ’ την περυσινή αύξηση του ΑΕΠ κατά 0,7%.

Το ΙΟΒΕ θεωρεί πως εφόσον προωθηθούν μεταρρυθμίσεις τότε η ανάπτυξη στη χώρα μπορεί να επιστρέψει το 2016.

Το Ίδρυμα καλεί την ελληνική κυβέρνηση να κλείσει ταχύτατα τη διαπραγμάτευση για το τρίτο πακέτο διάσωσης καθώς όπως υπογραμμίζει οποιαδήποτε καθυστέρηση θα προκαλέσει ακόμα μεγαλύτερη ζημιά στην οικονομία.

“Η πρόσφατη αναταραχή στο τραπεζικό σύστημα και ο αντίκτυπος στην κεφαλαιακή επάρκεια μαζί με την αναμονή των εν εξελίξει διαπραγματεύσεων για ένα νέο πρόγραμμα θα είναι ο κύριος λόγος αναβολής επιχειρηματικών επενδύσεων στο β’ εξάμηνο του 2015”, σημειώνει το ΙΟΒΕ.

Σχετικά άρθρα