Τα ίδια ευρήματα όπως κάθε χρόνο σχεδόν περιέχει η ετήσια έκθεση του γενικού επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης, Λέανδρου Ρακιντζή, για το 2014.
Η έκθεση καταγράφει ένα μεγάλο ποσοστό κακοδιοίκησης και ατασθαλιών στους τομείς οικονομικής διαχείρισης, της πολεοδομίας, την υγεία και το περιβάλλον.
Παράλληλα, γνωστοποιήθηκε έπειτα από έλεγχο πόθεν έσχες που πραγματοποιήθηκε σε δημόσιους υπαλλήλους πως βρέθηκαν πάνω από 2.600.000 ευρώ αδήλωτα.
Πέρα όμως απο τις οικονομικές ατασθαλίες παρατηρήθηκαν και φαινόμενα ατιμωρησίας.
Το 2014 κοινοποιήθηκαν στο γραφείο του Γενικού Επιθεωρητή 2.203 πειθαρχικές αποφάσεις που εξέδωσαν τα αρμόδια όργανα του στενού δηµόσιου τοµέα και 765 αποφάσεις φορέων του ευρύτερου δηµόσιου τοµέα.
Σύμφωνα με τον κ. Ρακιντζή είναι ζωτικό ζήτημα «να ανακαλύψουµε και στη χώρα µας όλοι -πολίτες, υπάλληλοι, διοικητικά όργανα και συνδικαλιστικοί φορείς- τις δύο αυτονόητες και θεµελιώδεις έννοιες πάνω στις οποίες στηρίζεται κάθε οργανωµένη κοινωνία και κάθε σοβαρό κράτος:
α) την έννοια της ατοµικής ευθύνης, αυτής που δεν θα µας επιτρέπει να κρυβόµαστε πίσω από τους άλλους, που δεν συγχέεται µε τις ευθύνες των άλλων, αυτής που εξατοµικεύει σε καθένα µας τη φράση του Καζαντζάκη “εσύ θα σώσεις τον κόσµο κι αν δεν σωθεί, εσύ θα φταις” και
β) την έννοια του δηµοσίου συµφέροντος, στο οποίο εµπεριέχεται η καλή λειτουργία της ∆ηµόσιας ∆ιοίκησης, που αίρεται πάνω από κάθε ατοµικό, τοπικό, κοµµατικό ή άλλο συµφέρον».