Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Με ληξιπρόθεσμες οφειλές 4,3 δισ. ευρώ το ελληνικό Δημόσιο

Με ληξιπρόθεσμες οφειλές 4,3 δισ. ευρώ το ελληνικό Δημόσιο
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ληξιπρόθεσμες Οφειλές,

Ληξιπρόθεσμες οφειλές ύψους 4,3 δισ. ευρώ έχει δημιουργήσει το ελληνικό Δημόσιο μέχρι και τον Μάιο με την τακτική του να μην πληρώνει το σύνολο των υποχρεώσεών του.

Τα επίσημα στοιχεία της Γενικής Κυβέρνησης που ανακοινώθηκαν νωρίτερα, δείχνουν ότι από τις αρχές του έτους μέχρι σήμερα, οι ληξιπρόθεσμες οφειλές του Δημοσίου έχουν αυξηθεί κατά 1,3 δισ. ευρώ.

Ο λογαριασμός θα συνεχίσει να ανεβαίνει τουλάχιστον μέχρι και το επόμενο τρίμηνο καθώς οι ληξιπρόθεσμες οφειλές εμφανίζονται με καθυστέρηση 90 ημερών στη στατιστική του υπουργείου Οικονομικών.

Συγκεκριμένα:

Τον Μάιο οι ληξιπρόθεσμες οφειλές της Γενικής Κυβέρνησης διαμορφώθηκαν στα 4,3 δισ. ευρώ από 4,13 δισ. ευρώ τον Απρίλιο και 3 δισ. ευρώ τον Δεκέμβριο.

Δηλαδή, στο πρώτο 5μηνο, το φέσι έχει ανέβει κατά 1,3 δισ. ευρώ. Να σημειωθεί ότι στο ποσό δεν περιλαμβάνονται οι υποχρεώσεις του Δημοσίου που έμειναν απλήρωτες μετά τον Απρίλιο καθώς ληξιπρόθεσμη οφειλή χαρακτηρίζεται μια μη πληρωμή 90 ημέρες από τη στιγμή που θα μείνει απλήρωτη.

Οι εκκρεμείς επιστροφές φόρων, έφτασαν τον Μάιο στα 734 εκατομμύρια ευρώ από 692 εκατ. ευρώ τον Απρίλιο.

Μεγάλα ελλείμματα εμφανίζονται και στον προϋπολογισμό των ασφαλιστικών ταμείων.

Τα έσοδα διαμορφώθηκαν στα 13,369 δισεκατομμύρια ευρώ από 15,092 δισ. ευρώ στο αντίστοιχο περυσινό διάστημα ενώ οι δαπάνες (κυρίως τα ποσά για τις συντάξεις) διαμορφώθηκαν στα 13,9 δισ. ευρώ από 14,84 δισ. ευρώ πέρυσι. Έτσι, στο 5μηνο έχει ήδη σχηματιστεί έλλειμμα 531 εκατομμυρίων ευρώ.

Σχετικά άρθρα