Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Νοβότνι: Χρηματοδότηση – γέφυρα πριν κλείσει η συμφωνία με την Ελλάδα

Νοβότνι: Χρηματοδότηση – γέφυρα πριν κλείσει η συμφωνία με την Ελλάδα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Έβαλντ Νοβότνι, Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα,

Την χρηματοδότηση της ελληνικής οικονομίας με ένα πρόγραμμα-γέφυρα πριν κλείσει συμφωνία πρότεινε το μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Έβαλντ Νοβότνι.

«Πρόκειται για ένα πιθανό σενάριο, το οποίο πρέπει να εξεταστεί» δήλωσε, ο Αυστριακός τραπεζίτης, μιλώντας στην αυστριακή τηλεόραση ORF, όπως μετέδωσε το Reuters..

Όπως είπε ο Αυστριακός κεντρικός τραπεζίτης, έως ότου οριστικοποιηθούν οι όροι του τρίτου προγράμματος βοήθειας, η Ευρωζώνη θα μπορούσε να εξετάσει τη δυνατότητα παροχής μίας έκτακτης χρηματοδότησης, η οποία θα λειτουργήσει ως γέφυρα προς το νέο δάνειο.

Όσον αφορά τις τράπεζες, εξήγησε ότι η ρευστότητα των ελληνικών τραπεζών ενδεχομένως να καθίσταται επαρκής για όλη την εβδομάδα. Ωστόσο, ξεκαθάρισε ότι εάν η Ελλάδα χρεοκοπήσει, τότε η ΕΚΤ δεν θα δύναται να παράσχει ρευστότητα προς τις ελληνικές τράπεζες.

Όπως τόνισε εν συνεχεία, η έξοδος της Ελλάδας από την Ευρωζώνη δεν κινείται προς το συμφέρον των Ελλήνων, ενώ τέλος, κατέστησε σαφές ότι το δημοψήφισμα δεν συνέβαλε στη διευκόλυνση της διαπραγμάτευσης.

Σχετικά άρθρα