Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Κυβέρνηση – Τρόικα: Συμφωνία με… μυστικά χαρτιά;

Κυβέρνηση – Τρόικα: Συμφωνία με… μυστικά χαρτιά;
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αντώνης Σαμαράς, Τρόικα,

Έκλεισε η συμφωνία της Ελλάδας με την τρόικα το πρωί της Τρίτης σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, ωστόσο η συμφωνία αυτή φαίνεται να είναι σε τεχνικό μόνο επίπεδο και ο δρόμος για οριστική συμφωνία θα είναι μακρύς.

Με το φόβο της οριακής πλειοψηφίας των βουλευτών της συμπολίτευσης στη Βουλή, φαίνεται ότι τα δύο από τα τρία μέλη της τρόικας (Κομισιόν και ΕΚΤ) αποδέχονται την προώθηση όχι όλων των μέτρων, αλλά αυτών που θεωρούν ότι θα περάσουν ευκολότερα από το ελληνικό κοινοβούλιο.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι υπήρξε μυστική συμφωνία το καυτό θέμα των απολύσεων τόσο στο δημόσιο όσο και στον ιδιωτικό τομέα να μεταφερθεί για μετά τις ευρωεκλογές.

Από την ελληνική πλευρά δεν υπάρχουν για την ώρα ξεκάθαρες πληροφορίες και δε μιλούν για οριστική συμφωνία.

«Είμαστε κοντά σε συμφωνία σήμερα», λένε κυβερνητικοί κύκλοι που εκτιμούν ότι η διαπραγμάτευση είναι πάρα πολύ πιθανό να λήξει εντός της ημέρας.

Ταυτόχρονα θα υπάρξουν και ανακοινώσεις από τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά.

Ο πρωθυπουργός αναμένεται να ανακοινώσει το ύψος του κοινωνικού μερίσματος από το πρωτογενές πλεόνασμα

Τις τελευταίες ώρες συμπληρώνονται τα κενά που υπάρχουν στο ευρωπαϊκό κείμενο του Μνημονίου (MOU) και από την κυβέρνηση λένε ότι «ο διάολος κρύβεται στις λεπτομέρειες πρέπει να τσεκάρουμε κάθε παράγραφο».

Στέλεχος του υπουργείου Εργασίας ανέφερε, ότι τα «εργασιακά είναι σχεδόν κλεισμένα», ενώ στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών δήλωσε ότι «κλείνουμε», επισημαίνοντας, πάντως, ότι πρέπει να οριστικοποιηθεί πρώτα το ευρωπαϊκό κείμενο της αναθεωρημένης συμφωνίας.

Σχετικά άρθρα