Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Βυθίστηκαν τη Δευτέρα οι ασιατικές αγορές από το ελληνικό δημοψήφισμα

Βυθίστηκαν τη Δευτέρα οι ασιατικές αγορές από το ελληνικό δημοψήφισμα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αγορές Κεφαλαίου, Ασία, Δημοψήφισμα, Χρηματιστήριο,

Σε χαμηλά έξι μηνών βυθίστηκαν τη Δευτέρα οι ασιατικές αγορές, καθώς το συντριπτικό «όχι» στο ελληνικό δημοψήφισμα ενέτεινε τις ανησυχίες για έξοδο της χώρας από το ευρώ και για ντόμινο εξελίξεων στην Ευρωζώνη.

Ο ευρύτερος δείκτης MSCI για την περιοχή Ασίας – Ειρηνικού, εκτός Ιαπωνίας, υποχωρούσε νωρίτερα κατά 2,8%, καταγράφοντας τη μεγαλύτερη ημερήσια πτώση των τελευταίων δύο ετών.

Στο Τόκιο, ο δείκτης Nikkei υποχώρησε κατά 2,1% στις 20,112,12 μονάδες, ενώ ο ευρύτερος δείκτης Topix έκλεισε με πτώση 1,9% στις 1.620,36 μονάδες.

Τα αμερικανικά παράγωγα υποχωρούσαν νωρίτερα 1,3%, ενώ με απώλειες άνω του 2% εκτιμάται ότι θα ανοίξουν σε λίγη ώρα και τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια.

«Πολλά εξαρτώνται τώρα από το τι θα κάνει η ΕΚΤ με τη στήριξη ρευστότητας στις ελληνικές τράπεζες», σχολίασε αναλυτής της Citi. «Η ΕΚΤ έχει τη δυνατότητα να περιορίσει τη μετάδοση της κρίσης», εκτίμησε.

Το ευρώ υποχωρεί κατά 0,8% στα 1,1027 δολάρια, παραμένοντας πάντως πάνω από τα 1,0967 δολάρια στα οποία είχε βρεθεί νωρίτερα.

Σχετικά άρθρα