Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

O EFSF δεν θα ζητήσει την άμεση αποπληρωμή των δανείων

O EFSF δεν θα ζητήσει την άμεση αποπληρωμή των δανείων
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για EFSF, Δάνεια, Κλάους Ρέγκλινγκ,

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (EFSF) αποφάσισε να μην κάνει άμεσα απαιτητό το σύνολο των δανείων προς την Ελλάδα, τονίζοντας πως διατηρεί αυτό δικαίωμα το οποίο θα εξετάσει σε δεύτερο χρόνο.

Ακολουθώντας την πρόταση του Διευθύνοντος Συμβούλου Κλάους Ρέγκλινγκ το Διοικητικό Συμβούλιο δεν αποφάσισε να ζητήσει άμεσα την επιστροφή των δανείων, ούτε όμως να παραιτηθεί του δικαιώματός του – οι άλλες δύο επιλογές-, παρακολουθώντας όμως στενά τις εξελίξεις στην Ελλάδα.

O EFSF, που είναι ο μεγαλύτερος πιστωτής της Ελλάδας, εξήγησε πως αυτό δεν σημαίνει ότι παραιτείται από το δικαίωμά του, αλλά ότι διατηρεί ανοιχτές όλες τις επιλογές του ανάλογα με την εξέλιξη των γεγονότων.

Είναι χαρακτηριστική η δήλωση του διευθύνοντος συμβούλου του EFSF, Κλάους Ρέγκλινγκ: «Ο EFSF είναι ο μεγαλύτερος πιστωτής της Ελλάδας. Το ότι η χώρα αθέτησε τις υποχρεώσεις της είναι αιτία βαθιάς ανησυχίας.

Και αυτή διότι διαρρηγνύει τη δέσμευση που έχει αναλάβει η Ελλάδα να τηρήσει τις οικονομικές υποχρεώσεις της προς όλους τους πιστωτές της και ανοίγει την πόρτα για σοβαρές συνέπειες στην ελληνική οικονομία και τον ελληνικό λαό. Ο EFSF θα έχει στενή συνεργασία με τα κράτη μέλη της Ευρωζώνης, την Κομισιόν και το ΔΝΤ σχετικά με τις μελλοντικές δράσεις του».

Σχετικά άρθρα