Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Μίχαλος: Συμφωνία έστω και στο μηδέν

Μίχαλος: Συμφωνία έστω και στο μηδέν
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Δημοψήφισμα, ΕΒΕΑ, Κωνσταντίνος Μίχαλος,

Συμφωνία τώρα ζητάει ο Κωνσταντίνος Μίχαλος. Ο πρόεδρος της ΚΕΕ και του ΕΒΕΑ κ. Κωνσταντίνος Μίχαλος, με αφορμή τις δύσκολες στιγμές που βιώνει η αγορά και γενικότερα η κοινωνία, προέβη στην παρακάτω δήλωση:

«Η κατάσταση στην αγορά αλλά και στην κοινωνία αυτές τις τελευταίες ημέρες είναι ένας πραγματικός εφιάλτης. Αυτός ο εφιάλτης δεν πρέπει να γίνει μόνιμος.

Οι πολίτες αναμένουν να ακούσουν ξεκάθαρες κουβέντες από τους πολιτικούς ταγούς της χώρας για το τι σημαίνει η επιλογή του ναι ή του όχι στο δημοψήφισμα της Κυριακής.

Εμείς γνωρίζουμε ότι το “ΝΑΙ” εμπεριέχει σίγουρα σκληρά δημοσιονομικά μέτρα. Όμως, τουλάχιστον τα γνωρίζουμε και μπορούμε να αναλάβουμε συγκεκριμένες δράσεις μεσοπρόθεσμα για να εξοβελιστούν οι αρνητικές συνέπειές τους στην οικονομία και την κοινωνία.

Το “ΟΧΙ”, όμως, δεν σημαίνει μόνο «όχι» στα σκληρά μέτρα. Σημαίνει σίγουρα χρεοκοπία είτε εντός είτε εκτός ευρώ, με ό,τι αυτό συνεπάγεται. Και χώρες που χρεοκόπησαν έχουμε δει όλοι που έχουν καταλήξει.

Για να αποφευχθεί ένα τεράστιο λάθος που μπορεί να γίνει κάτω από τις εφιαλτικές αυτές συνθήκες, είναι να υπάρξει μια λύση έστω και στην ώρα μηδέν. Και την ευθύνη πρέπει να την αναλάβει η εκλεγμένη κυβέρνηση επιδιώκοντας μια συμβιβαστική λύση με τους εταίρους και πιστωτές. Για να αρχίσει και πάλι -έστω και κάτω από δύσκολες συνθήκες- να κινείται η οικονομία».

Σχετικά άρθρα