Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Το Υπ. Εργασίας προειδοποιεί τους εργοδότες να μην εκμεταλλευθούν το δημοψήφισμα

Το Υπ. Εργασίας προειδοποιεί τους εργοδότες να μην εκμεταλλευθούν το δημοψήφισμα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Δημοψήφισμα, Εργασία, Υπουργείο Εργασίας,

«Φαινόμενα παραβατικότητας και εργοδοτικής αυθαιρεσίας, τα οποία με πρόσχημα το δημοψήφισμα της Κυριακής 5 Ιουλίου, αποσταθεροποιούν την αγορά εργασίας δεν θα γίνουν αποδεκτά» προειδοποιεί το υπουργείο Εργασίας σε ανακοίνωσή του.

Όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση, ισχύει στο ακέραιο η υποχρέωση τήρησης της εργατικής και ασφαλιστικής νομοθεσίας για όλες τις επιχειρήσεις της χώρας.

«Η επιβολή ‘αδειών’ στους εργαζόμενους – με η χωρίς αποδοχές – καθώς και η ‘απεργία’ επιχειρήσεων (lock out), είναι παράνομες ενέργειες», διευκρινίζει το υπουργείο, σημειώνοντας ότι οι ελεγκτικοί μηχανισμοί είναι σε πλήρη ετοιμότητα για την πρόληψη και την πάταξη φαινομένων καταστρατήγησης και παραβίασης της εργατικής και ασφαλιστικής νομοθεσίας.

Σε ό,τι αφορά στην μισθοδοσία των εργαζομένων το υπουργείο Εργασίας ξεκαθαρίζει ότι δικαιολογείται επ’ ουδενί η μη εμπρόθεσμη καταβολή της, ενώ διευκρνίζει παράλληλα τα εξής:

α) για όσες επιχειρήσεις καταβάλλουν τη μισθοδοσία ηλεκτρονικά ακολουθείται η συνήθης διαδικασία

β) οι επιχειρήσεις που δεν καταβάλλουν τη μισθοδοσία ηλεκτρονικά καλούνται να απευθύνονται άμεσα στην Ειδική Επιτροπή Έγκρισης Τραπεζικών Συναλλαγών.

Σχετικά άρθρα