Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ντράγκι: Οι ελληνικές τράπεζες είναι ασφαλείς

Ντράγκι: Οι ελληνικές τράπεζες είναι ασφαλείς
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αλέξης Τσίπρας, Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, Μάριο Ντράγκι, Τράπεζες,

Οι ελληνικές τράπεζες είναι ασφαλείς, όσο η χώρα βρίσκεται σε πρόγραμμα, διαβεβαιώνει ο διοικητής της ΕΚΤ, Μάριο Ντράγκι.

Ο Ευρωπαίος κεντρικός τραπεζίτης στη συνάντηση που είχε σήμερα το απόγευμα με στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, στις Βρυξέλλες, τον διαβεβαίωσε ότι η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) θα διασφαλίσει τη σταθερότητα του ελληνικού τραπεζικού συστήματος όσο η χώρα βρίσκεται σε πρόγραμμα.

Η συνάντηση του πρωθυπουργού με τον κ. Ντράγκι έγινε στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής και είχε διάρκεια 30 λεπτών, ενώ συμμετείχαν επίσης ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης και ο Μπενουά Κερέ.

Όπως ανέφεραν κυβερνητικές πηγές, βασικό θέμα της συζήτησης ήταν η κατάσταση του τραπεζικού συστήματος και ειδικότερα οι εξελίξεις των τελευταίων ημερών. Ο κ. Ντράγκι είπε ότι από την πλευρά του θεωρεί δεδομένη τη διασφάλιση της σταθερότητας του τραπεζικού συστήματος, όσο η Ελλάδα βρίσκεται σε πρόγραμμα.

Ο κ. Ντράγκι επέμεινε με αρκετά επιτακτικό τρόπο ότι πρέπει να υπάρξει συμφωνία το συντομότερο, ώστε να επανέλθει η ομαλότητα και η σταθερότητα του τραπεζικού συστήματος.

Ο κ. Τσίπρας συναντήθηκε επίσης με τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ, αλλά και με τον Ιταλό Πρωθυπουργό Ματέο Ρέντσι.

Σχετικά άρθρα