Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Bloomberg: Οι τουρίστες θα “ξελασπώσουν” την Ελλάδα

Bloomberg: Οι τουρίστες θα “ξελασπώσουν” την Ελλάδα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Bloomberg, ΑΕΠ - Ακαθάριστο Εθνικό Προϊόν, Τουρισμός, Τουρίστες,

Δεδομένων των συνθηκών στην Ελλάδα, μόνο ο τουρισμός μπορεί να αποβεί η σωσίβιος λέμβος της οικονομίας, αναφέρει σε δημοσίευμά του το πρακτορείο ειδήσεων Bloomberg, που βλέπει πάντως αισιόδοξα μηνύματα για το 2015, καθώς αναμένεται πως τα έσοδα από τον τουρισμό θα εκτιναχθούν στο υψηλότερο επίπεδο από το 2000.

«Καλώς εχόντων των πραγμάτων, τους επόμενους τρεις μήνες, οι τουρίστες θα ξεπεράσουν τα 3.000.000, αναφέρει το ρεπορτάζ.

Ο τουρισμός συμβάλει στην οικονομία της χώρας στο 17% του ελληνικού ΑΕΠ, αναφέρει το δημοσίευμα και συνεχίζει εξηγώντας ποιοι είναι οι τέσσερις παράγοντες που θα κρίνουν τη φετινή τουριστική χρονιά:

1. Φθηνότερο ευρώ

Το αδύναμο ευρωπαϊκό νόμισμα καθιστά φθηνότερο κατά 17% το ελληνικό τουριστικό προϊόν εν συγκρίσει με το 2014.

2. Μείωση τουριστικών δαπανών

Η επί μακρόν ευρωπαϊκή κρίση έχει οδηγήσει τους Ευρωπαίους τουρίστες σε φθηνότερες λύσεις. Ενδεικτικό είναι το γεγονός πως η μέση δαπάνη για έναν Ευρωπαίο τουρίστα κατά την τελευταία δεκαετία έχει υποχωρήσει κατά 32%, από τα 882 ευρώ στα 604 ευρώ.

3. Νέες «αγορές»

Η γερμανική αγορά είναι κυρίαρχη στον κλάδο του τουρισμού, αλλά υπάρχουν αρκετές ανερχόμενες, οι οποίες δίνουν νέες προοπτικές στον ελληνικό τουρισμό.
Χαρακτηριστικό παράδειγμα συνιστούν οι Ρώσοι και οι Κινέζοι, οι οποίοι επισκέπτονται ολοένα και περισσότερο την Ελλάδα.

4. Μεταναστευτική κρίση

Η προσέλευση προσφύγων από την εμπόλεμη Συρία και το Ιράκ ενδέχεται να αποτελέσει τροχοπέδη στην περαιτέρω ανάπτυξη του τουριστικού κλάδου.

Σχετικά άρθρα