Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ράλι στο Χρηματιστήριο με το βλέμμα στη συμφωνία

Ράλι στο Χρηματιστήριο με το βλέμμα στη συμφωνία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Χρηματιστήριο Αθηνών,

Ράλι στο Χρηματιστήριο Αθηνών προκάλεσαν οι προσδοκίες για την σύναψη συμφωνίας μεταξύ Ελλάδας και πιστωτών, με τον γενικό δείκτη να διαπερνά το ψυχολογικό όριο των 800 μονάδων και να κλείνει στις 823,16 , με αύξηση 8,16%! μονάδες.

Μάλιστα ο γενικός δείκτης κατέγραψε σήμερα Πέμπτη 11 Ιουνίου , την τρίτη υψηλότερη αύξηση για το 2015, με αφορμή την επιτάχυνση των εξελίξεων που μπορεί να οδηγήσουν σε μια συμφωνία μεταξύ ελληνικής κυβέρνησης και θεσμών.

Δεύτερη ημέρα ανόδου, ήταν η σημερινή και για τους ευρωπαϊκούς δείκτες, οι οποίοι έλαβαν ώθηση από τις θετικές εξελίξεις που προωθούνται μετά τη χθεσινή συνάντηση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τη Γερμανίδα καγκελάριο Άγκελα Μέρκελ και τον Γάλλο πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ.

Ωστόσο, η άνοδος περιορίστηκε, μετά το σχόλιο του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου ότι εξακολουθούν να υπάρχουν «μεγάλες διαφορές» ανάμεσα στην Ελλάδα και τους πιστωτές της.

Ειδικότερα, ο βρετανικός δείκτης FTSE 100 ενισχύθηκε κατά 0,24% στις 6.847 μονάδες, ο γερμανικός DAX κατέγραψε άνοδο 0,60% στις 11.333 μονάδες και ο γαλλικός CAC 40 έκλεισε ανοδικά κατά 0,73% στις 4.971 μονάδες.

Ο σύνθετος πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 σημείωσε κέρδη 0,53% στις 393 μονάδες, ενώ ενδοσυνεδριακά έφτασε να κερδίζει έως και 1,2%.

Σχετικά άρθρα