Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Αμερικανοί επενδυτές: H Ελλάδα θα χρεοκοπήσει διότι η Ευρώπη έχει βαρεθεί

Αμερικανοί επενδυτές: H Ελλάδα θα χρεοκοπήσει διότι η Ευρώπη έχει βαρεθεί
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για CNBC, Grexit, Ευρώπη, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ), Χρεοκοπία,

«Η Ελλάδα πρόκειται να χρεοκοπήσει τις επόμενες 30 ημέρες, διότι η Ευρώπη έχει βαρεθεί» ανέφερε ο contrarian επενδυτής Μαρκ Γκραντ στο CNBC σχολιάζοντας την κατάσταση της Ελλάδας.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Southwest Securities μίλησε στο CNBC μετά τις δηλώσεις της Γερμανίδας Καγκελαρίου Άνγκελας Μέρκελ η οποία επισήμανε ότι η Ελλάδα είναι διατεθειμένη να εντατικοποιήσει τις συζητήσεις με τους πιστωτές ώστε να λυθούν όλα τα ανοιχτά θέματα και να αποφύγει η Ελλάδα μια χρεοκοπία στο τέλος του μήνα.

«Είμαι με την άποψη της μειοψηφίας, αλλά ποιο είναι το νέο;» είπε χαρακτηριστικά ο Γκραντ προσθέτοντας πως δεν είναι σαφές αν η Ελλάδα θα βγει από τη ζώνη του ευρώ.

Ο Γκραντ ανέφερε επίσης ότι δεν προβλέπονται χαμηλότερες αποδόσεις των αμερικανικών ομολόγων λόγω του «σοβαρού προβλήματος» που αντιμετωπίζει η Ελλάδα.

«Η θέση μου είναι ότι ζούμε στη χώρα των θαυμάτων», πρόσθεσε ο Γκραντ. « Η χώρα των θαυμάτων είναι ένα μέρος που ελέγχεται από τις κεντρικές τράπεζες του κόσμου».

Από την πλευρά του ο επικεφαλής στρατηγικός αναλυτής της RBC Capital δήλωσε ότι υπάρχει μια «σαφή πεποίθηση» μεταξύ των θεσμικών επενδυτών η Ελλάδα θα λάβει την έκτακτη χρηματοδότηση για να πληρώσει τις υποχρεώσεις της.

«Το ερώτημα είναι, πόσο μας νοιάζει σε αυτό το σημείο και αυτή την ώρα;» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Σχετικά άρθρα