Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Kατάσχεση σπιτιών μόνο για τους μεγαλοκαρχαρίες, διευκρινίζει ο Σκουρλέτης

Kατάσχεση σπιτιών μόνο για τους μεγαλοκαρχαρίες, διευκρινίζει ο Σκουρλέτης
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ακίνητα, Ασφαλιστικά Ταμεία, Εφημερίδα Ελεύθερος Τύπος, Πάνος Σκουρλέτης, Υπουργείο Εργασίας,

Τους μεγαλοκαρχαρίες και όχι τα λαϊκά νοικοκυριά και τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις που μεταβιβάζουν τα ακίνητά τους για να γλιτώσουν από την αποπληρωμή των υποχρεώσεων τους αφορά η διάταξη του υπουργείου Εργασίας, σύμφωνα με τον κ. Πάνο Σκουρλέτη.

Η εν λόγω διάταξη προβλέπει ότι όσοι χρωστούν στα ταμεία, θα υποχρεώνονται να βάζουν ως υποθήκη σπίτια ή άλλα ακίνητα, ακόμη κι αν έχουν υπαχθεί σε ρύθμιση και πληρώνουν κανονικά τις δόσεις τους.

Το υπουργείο Εργασίας μετά τη διάσταση που έλαβε το θέμα προέβη σε διευκρινίσεις, κάνοντας λόγο για “δημοσιεύματα που δεν έχουν σχέση με την πραγματικότητα, είναι ψευδή και ανυπόστατα, προσπαθούν να δημιουργήσουν αδικαιολόγητο φόβο και ανασφάλεια σε εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες, που έχουν υπαχθεί στη ρύθμιση οφειλών για τα ασφαλιστικά ταμεία”.

Σύμφωνα με τον κ. Πάνο Σκουρλέτη, η προτεινόμενη διάταξη, η οποία βρίσκεται σε ανοιχτή δημόσια ηλεκτρονική διαβούλευση και δεν έχει εισαχθεί καν για ψήφιση στη Βουλή, δεν αφορά στα λαϊκά νοικοκυριά και τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

Αφορά, όπως αναφέρει, μόνο στους συστηματικούς και κακόβουλους μεγαλοοφειλέτες των ασφαλιστικών ταμείων και τους συστηματικούς μεγαλομπαταχτσήδες με οφειλές εκατομμυρίων ευρώ, οι οποίοι “αξιοποιούν τις όποιες ρυθμίσεις οφειλών για να συνεχίζουν τις επιβλαβείς για τα ασφαλιστικά ταμεία και το λαό αθέμιτες πρακτικές τους”, υπογραμμίζοντας παράλληλα ότι μεταβίβαζαν τα ακίνητά τους ώστε να γλιτώνουν από την αποπληρωμή των υποχρεώσεων τους.

Υπογραμμίζει δε ότι οι συγκεκριμένοι μεγαλοοφειλέτες βρίσκονταν μονίμως στο απυρόβλητο, λειτουργούσαν πάντα εις βάρος της πλειονότητας των πολιτών, ενώ αυτό γινόταν με τις ευλογίες των μνημονιακών κυβερνήσεων.

Παρά τα υπονομευτικά δημοσιεύματα, η ρύθμιση συνεχίζει να προσελκύει χιλιάδες οφειλέτες, δίνοντας «ανάσα» στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, στους αυτοαπασχολούμενους και στα ασφαλιστικά ταμεία. Ήδη έχουν ρυθμίσει οφειλές προς τα ασφαλιστικά ταμεία ύψους 4,5 δισ. ευρώ περισσότεροι από 215.000 πολίτες και επιχειρήσεις και τα ασφαλιστικά ταμεία έχουν εισπράξει ως πρώτη δόση περίπου 170 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Ελεύθερος Τύπος», η πρόβλεψη αυτή γίνεται με ειδική διάταξη στο άρθρο 17 του νομοσχεδίου για τα Κέντρα Πιστοποίησης Αναπηρίας που πέρασε από δημόσια διαβούλευση το υπουργείο Εργασίας και θα έχει εφαρμογή όχι μόνο σε όσους υποβάλουν αίτηση ρύθμισης από εδώ και πέρα, αλλά και στους 210.000 οφειλέτες οι οποίοι έχουν ήδη ενταχθεί στις 100 δόσεις, προκειμένου να εξοφλήσουν το ΙΚΑ ή τον ΟΑΕΕ.

Σχετικά άρθρα