Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Προς αύξηση της έκπτωσης για εφάπαξ πληρωμή του φόρου εισοδήματος

Προς αύξηση της έκπτωσης για εφάπαξ πληρωμή του φόρου εισοδήματος
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Υπουργείο Οικονομικών, Φόρος Εισοδήματος,

Σκέψεις για αύξηση του ποσοστού της έκπτωσης που απολαμβάνουν οι φορολογούμενοι σε περίπτωση εφάπαξ εξόφλησης του φόρου εισοδήματος, που τους καταλογίζει η εφορία, κάνει το υπουργείο Οικονομικών.

Όπως αναφέρουν πληροφορίες η πολιτική ηγεσία του υπουργείου εξετάζει την πιθανότητα η έκπτωση για εφάπαξ πληρωμή του φόρου εισοδήματος να φθάσει ακόμη και το 5%, ώστε οι φορολογούμενοι να έχουν ισχυρό κίνητρο. Μάλιστα με δεδομένη την αργοπορία που υπάρχει στην υποβολή των φορολογικών δηλώσεων και την ταυτόχρονη ανάγκη για έσοδα και μάλιστα άμεσα του δημοσίου, μιαν τέτοια σκέψη κερδίζει συνεχώς έδαφος.

Υπενθυμίζεται ότι σήμερα ο φορολογούμενος που θα εξοφλήσει εφάπαξ το εκκαθαριστικό του έχει έκπτωση 2% επί του συνολικού ποσού που καλείται να πληρώσει, ενώ πέρυσι ήταν μόλις 1,5% .

Στις σκέψεις της πολιτικής ηγεσίας είναι να υπάρξουν και κάποιες άλλες εστιασμένες παρεμβάσεις στην φορολογία, που θα αφορούν με την εφαρμογή των τεκμηρίων και στην μείωση ή και κατάργηση του φόρου δωρεάς χρημάτων για μικροποσά. Σήμερα επιβάλλεται φόρος 10% στις δωρεές χρηματικών ποσών από το πρώτο ευρώ .

Σχετικά άρθρα