Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ρήτρα ΦΠΑ και δραχμής ζητούν οι tour operators από τους Έλληνες

Ρήτρα ΦΠΑ και δραχμής ζητούν οι tour operators από τους Έλληνες
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Έλενα Κουντουρά, Ξενοδοχεία, Τουρίστες, ΦΠΑ - Φόρος Προστιθέμενης Αξίας,

Ρήτρα ΦΠΑ ζητούν πλέον από τους Έλληνες ξενοδόχους οι ξένοι tour operators ώστε να διασφαλιστούν σε ενδεχόμενη αύξηση του ΦΠΑ στον τουρισμό.

Πιο συγκεκριμένα οι ξένοι ζητούν από τα τουριστικά πακέτα σε περίπτωση που υπάρξει αύξηση στον ΦΠΑ, η αύξηση αυτή να επιβαρύνει του Έλληνες ξενοδόχους.

Όπως επισημάνθηκε σήμερα στην εκδήλωση του ΣΕΤΕ ορισμένοι ξενοδόχοι έχουν κάνει δεκτό το αίτημα των ξένων σε αντίθεση με άλλους. Από πλευράς κυβέρνησης η κ. Κουντουρά διαβεβαίωσε ότι δεν θα υπάρξει εντός της θερινής σεζόν αύξηση του ΦΠΑ και σε κάθε περίπτωση μέχρι τον Σεπτέμβριο – Οκτώβριο.

Πάντως, από την πλευρά του ο ΣΕΤΕ συστήνει στα μέλη του να μην προχωρούν στο κλείσιμο νέων συμφωνιών με ξένους tour operators μέχρι να κλείσει η συμφωνία της ελληνικής κυβέρνησης με τους εταίρους.

Τις τελευταίες βέβαια ημέρες έχουμε δει ξένους να θέτουν ακόμη και ρήτρα δραχμής στους ξενοδόχους.Την ίδια ώρα μεγάλοι ξένοι τουριστικοί οργανισμοί πιέζουν τους Έλληνες ξενοδόχους να υπογράψουν συμβόλαια και με «ρήτρα δραχμής» για το 2016.

Σχετικά άρθρα