Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Bloomberg: Η Ελλάδα θα χάσει την προθεσμία για συμφωνία στα τέλη Μαϊου

Bloomberg: Η Ελλάδα θα χάσει την προθεσμία για συμφωνία στα τέλη Μαϊου
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Bloomberg, Grexit, Άνγκελα Μέρκελ, Γιάνης Βαρουφάκης, ΔΝΤ - Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, Τρόικα, Φρανσουά Ολάντ,

Την πιθανότητα να χάσει η Ελλάδα την «προθεσμία» με τους δανειστές στα τέλη της εβδομάδας, τονίζει το Bloomberg, καθώς και οι δύο πλευρές έχουν κάνει πολύ μικρά βήματα προς τη διαπραγμάτευση.

Επικαλούμενο αξιωματούχους, υπογραμμίζει πως η Ελλάδα δεν είναι κοντά σε συμφωνία με τους θεσμούς παρά τον στόχο του Γάλλου προέδρου Ολάντ και της Γερμανίδας καγκελάριου Μέρκελ για επίτευξη συμφωνίας μέχρι τα τέλη Μαϊου.

Τις εκτιμήσεις αυτές επιβεβαιώνει και ο ίδιος ο υπουργός Οικονομικών, Γιάνης Βαρουφάκης, ο οποίος σε δηλώσεις του είπε ότι στόχος της κυβέρνησης είναι η 5η Ιουνίου, ημέρα κατά την οποία η Ελλάδα θα πρέπει να αποπληρώσει την πρώτη δόση προς το ΔΝΤ.

«Μια έξοδος από το ευρώ θα ήταν καταστροφή για την Ελλάδα, αφού θα κατέρρεαν οι τράπεζές της, θα υπήρχε σημαντική υποτίμηση του νέου νομίσματος και θα επικρατούσε φτώχεια και ιδιαίτερα αυξημένος πληθωρισμός» υποστηρίζει ο Νικος Οικονομίδης, καθηγητής οικονομολόγος στο Stern School of Business στη Νέα Υόρκη.

Σχετικά άρθρα