Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ποιος είναι ο νέος πρόεδρος του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας

Ποιος είναι ο νέος πρόεδρος του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Γιώργος Μιχελής, Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας,

Ανακοινώθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας ο διορισμός του νέου προέδρου του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, Γιώργου Μιχελή.

Ο πρώην δήμαρχος Σκοπέλου και πρώην στέλεχος της Εμπορικής Τράπεζας παίρνει τη θέση του Χρήστου Σκλαβούνη η θητεία του οποίου λήγει στις 30 Ιουνίου.

Ο κ. Μιχελής είχε παρουσιαστεί και την προηγούμενη εβδομάδα ως το φαβορί για τη θέση του προέδρου του ΤΧΣ, ενώ, πριν από μερικούς μήνες είχε προταθεί για διευθύνων Σύμβουλος της Εθνικής Τράπεζας, αλλά η υποψηφιότητά του δεν είχε προχωρήσει λόγω άρνησης της ΕΚΤ.

Ποιος είναι ο Γιώργος Μιχελής

-Σπούδασε Οικονομικές Επιστήμες

-Bachelor of Arts: University of Massachusetts

-Master’s Degree: Boston College

-Ph. D: Northeastern University

-Στη συνέχεια δίδαξε στο Πανεπιστήμιο Regis.

-Το 1984, μετά από 16 χρόνια απουσίας από την Ελλάδα, αποφασίζει να επιστρέψει. Ξεκίνησε στην Εμπορική Τράπεζα, στη Διεύθυνση Οικονομικών μελετών από το 1984-1989, χρονιά που έγινε και Γενικός Διευθυντής της Εμπορικής Τράπεζας της Ελλάδας. Παρέμεινε στη θέση αυτή 16 μήνες. Ακολούθησε η Εγνατία Τράπεζα, όπου υπήρξε Εκτελεστικός -Αντιπρόεδρος από το 1990-1995. Διετέλεσε Γενικός Διευθυντής στο Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο για ένα χρόνο, 1995-1996.

-Το 1996, επιστρέφει στην Εμπορική Τράπεζα και μέχρι το 2004 είναι Γενικός Διευθυντής και Αντιπρόεδρος του Δ.Σ.

-Το 2004-2007 είναι διευθύνων σύμβουλος για τη Bank Post, θυγατρική της Eurobank στη Σερβία. Από τότε μέχρι σήμερα είναι μέλος του Δ.Σ. και Πρόεδρος της Επιτροπής Ελέγχου στη First Business Bank.

-Κατά τη διάρκεια της θητείας του στην Εμπορική Τράπεζα και ως μέλος του Δ.Σ. της Visa International, επελέγη από δημοσιογραφικό οίκο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ως μια από τις σημαντικές προσωπικότητες στον χώρο της Οικονομίας

-Διετέλεσε Δήμαρχος Σκοπέλου μέχρι την 1η Σεπτεμβρίου του 2014.

Σχετικά άρθρα