Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

«Ναρκοθετεί» ο Σόιμπλε με βόμβα για παράλληλο νόμισμα

«Ναρκοθετεί» ο Σόιμπλε με βόμβα για παράλληλο νόμισμα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αλέξης Τσίπρας, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, Ευρώ, Ευρωζώνη, Σύνοδος Κορυφής,

Συνεχίζει να ναρκοθετεί τις διαπραγματεύσεις εξωθώντας την Ελλάδα στα άκρα ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, κάνοντας λόγο για αυξημένες πιθανότητες υιοθέτησης παράλληλου νομίσματος για την Ελλάδα, εφόσον αποτύχουν οι εν εξελίξει διαπραγματεύσεις.

Το σενάριο αυτό, το οποίο διέρρευσε η πλευρά του Σόιμπλε, έφερε στο φως της δημοσιότητας το αμερικανικό πρακτορείο Bloomberg, επικαλούμενο δύο πηγές που μετείχαν σε πρόσφατη σύσκεψη υπό τον Γερμανό υπουργό Οικονομικών.

Κατά τις ίδιες πηγές ο κ. Σόιμπλε ανέφερε το παράδειγμα του Μαυροβουνίου που χρησιμοποιεί και το ευρώ, χωρίς να είναι στην Ευρωζώνη.

Οι δηλώσεις του Σόιμπλε έρχονται για μία ακόμη φορά μία ημέρα μετά από μία συνάντηση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα σε ανώτατο επίπεδο ηγετών και ενώ συναντάται με τον επικεφαλής της Κομισιόν, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, με στόχο προφανή να ναρκοθετήσει τις διαπραγματεύσεις και στριμώξει περαιτέρω την κυβέρνηση, προωθώντας το σενάριο της άτακτης υποχώρησης από τις κόκκινες γραμμές της, την ώρα που όλα δείχνουν ότι οδεύουμε προς μία τελική συμφωνία στα τέλη του τρέχοντος μήνα.

Σχετικά άρθρα