Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

“Κλείδωσε” η ελληνική πρόταση για τον ΦΠΑ – 2+2 οι συντελεστές

“Κλείδωσε” η ελληνική πρόταση για τον ΦΠΑ – 2+2 οι συντελεστές
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ΦΠΑ - Φόρος Προστιθέμενης Αξίας,

Δυο συν δυο συντελεστές ΦΠΑ προβλέπει η ελληνική πρόταση που σύμφωνα με πληροφορίες στάλθηκε την Δευτέρα στους “θεσμούς”.

Έναν υψηλό 18% και έναν χαμηλό στο 9% , αλλά και δυο μειωμένους συντελεστές στο 15% και στο 6,5% για τις περιπτώσεις που τα αγαθά και οι υπηρεσίες αγοράζονται από τους καταναλωτές με με τη χρήση χρεωστικής ή πιστωτικής κάρτας.

Στο υψηλό συντελεστή 18% που θα μειώνεται στο 15% με τη χρήση πλαστικού χρήματος θα ενταχθούν οι υπηρεσίες εστίασης, τα ξενοδοχεία και οι υπηρεσίες κοινής ωφέλειας, που μέχρι τώρα βρίσκονται σε χαμηλότερους συντελεστές, γεγονός που θα προκαλέσει αυξήσεις στις τιμές.

Στο χαμηλό συντελεστή 9% που θα γίνεται 6,5% με τη χρήση πλαστικού χρήματος θα παραμένει η συντριπτική πλειονότητα των τροφίμων, τα φάρμακα και τα βιβλία.

Ελαφρύνσεις προκύπτουν από τη μείωση του ανώτατου συντελεστή για μια σειρά από υπηρεσίες αλλά και στο κόστος αγοράς αυτοκίνητων, επίπλων, συσκευών καθώς και στην τιμή της βενζίνης και στην κινητή τηλεφωνία που μέχρι σήμερα ο ΦΠΑ ήταν στο 23%.

Την είδηση επιβεβαιώνει εμμέσως και το Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων (dpa), το οποίο επικαλούμενο κύκλους της γερμανικής κυβέρνησης, κάνει λόγο για προσέγγιση μεταξύ της Αθήνας και των Θεσμών σε ό,τι αφορά το φορολογικό, αναφέροντας του προαναφερόμενους συντελεστές ΦΠΑ.

Σχετικά άρθρα