Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Αίσχος: Έκαναν νόμο τις τριγωνικές τιμολογήσεις – Χάνονται εκατομμύρια

Αίσχος: Έκαναν νόμο τις τριγωνικές τιμολογήσεις – Χάνονται εκατομμύρια
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βουλή των Ελλήνων, Τριγωνικές Τιμολογήσεις,

Την ώρα που άπαντες στο κυβερνητικό και οικονομικό επιτελείο διατείνονται ότι πρέπει το Δημόσιο να μαζέψει έσοδα, δικαιολογώντας τις αλλεπάλληλες φοροεπιδρομές στο όνομα της πάταξης της φοροδιαφυγής, μία τροπολογία στη χθεσινή Ολομέλεια της Βουλής χαρίζει εκατοντάδες εκατομμύρια θεσμοθετώντας με τον πλέον επίσημο τρόπο τη φοροαποφυγή για τους «μεγάλους».

Συγκεκριμένα η κυβέρνηση πέρασε την Πέμπτη, μαζί με το νομοσχέδιο για τις καταργήσεις και συγχωνεύσεις φορέων του Δημοσίου, μία διάταξη που ουσιαστικά νομιμοποιεί τις τριγωνικές συναλλαγές μέσω offshore εταιρειών, απαλλάσσοντας από πρόστιμα δεκάδων εκατομμυρίων μεγάλες εταιρίες και πολυεθνικές, που αποτελεί κοινό μυστικό ότι έχουν ωε βασικό πυλώνα της επιχειρηματικής τους πολιτικής τις τριγωνικές τιμολογήσεις.

Η συγκεκριμένη τροπολογία, η οποία κατατέθηκε για τρίτη φορά, αφορά στις ενδοομιλικές συναλλαγές και αυτή έγινε αποδεκτή με 142 ψήφους υπέρ και 88 κατά. Η τροπολογία προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων από την αντιπολίτευση, ενώ και αρκετοί βουλευτές του ΠΑΣΟΚ την καταψήφισαν.

Με την τροπολογία αυτή χαρίζονται αναδρομικά πρόστιμα και διαγράφονται βεβαιωμένες οφειλές εκατομμυρίων από πρόστιμα σε ιδιώτες και μεγάλες επιχειρήσεις, ενώ, ακόμα χειρότερα, νομοθετείται ουσιαστικά η πλήρης φορολογική ασυλία μεγαλοεπιχειρηματιών για συναλλαγές μέσω offshore εταιρειών.

Σχετικά άρθρα