Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Κουρουμπλής: Συμμετοχή στα φάρμακα με εισοδηματικά κριτήρια

Κουρουμπλής: Συμμετοχή στα φάρμακα με εισοδηματικά κριτήρια
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Παναγιώτης Κουρουμπλής, Φάρμακα, Φαρμακοβιομηχανία,

Με εισοδηματικά κριτήρια θα γίνεται πλέον η συμμετοχή στα φάρμακα, όπως διαβεβαίωσε ο αρμόδιος υπουργός Υγείας, Παναγιώτης Κουρουμπλής, σε συνέντευξη που παραχώρησε στον ΑΝΤΙ1.

«Δεν είναι δυνατόν ένας χαμηλοσυνταξιούχος να συμμετέχει με τον ίδιο τρόπο με έναν υπουργό» τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Κουρουμπλής, επαναλμβάνοντας ότι στόχος της κυβέρνησης και της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου είναι η μείωση της φαρμακευτικής δαπάνης χωρίς να θιγούν τα συνήθη υποζύγια.

Παράλληλα, ανακοίνωσε και την έναρξη λειτουργίας επιτροπής διαπραγμάτευσης, ενώ τόνισε ότι την ερχόμενη εβδομάδα θα αρχίσει νέα διαπραγμάτευση με τη φαρμακοβιομηχανία για να αλλάξει το μοντέλο του rebate -θα γίνει κλιμακωτό με βάση τον όγκο- και μέσω αυτού θα υπάρξει έσοδο για να μειωθεί η συμμετοχή στη φαρμακευτική δαπάνη. Έφερε ως παράδειγμα το όριο του εισοδήματος στις 15.000 ευρώ. Είπε ότι θα επιστρέψουν τα φάρμακα με ένδειξη “στερείται” για καρκινοπαθείς στα φαρμακεία των νοσοκομείων για να τα προμηθεύουνται οι ασθενείς, ενώ προανήγγειλε ότι τα γενόσημα θα συνταγογραφούνται με βάση την ονομασία και όχι τη δραστική ουσία, ώστε να στηριχθεί η ελληνική φαρμακοβιομηχανία και να έλθει ανάπτυξη.

Σχετικά άρθρα