Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Έγγραφο βόμβα από την Καγκελαρία για τις γερμανικές αποζημιώσεις

Έγγραφο βόμβα από την Καγκελαρία για τις γερμανικές αποζημιώσεις
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Γερμανία, Γερμανικές Αποζημιώσεις, Γερμανικές Οφειλές, Δεύτερος Παγκόσμιος Πόλεμος, Κατοχικό Δάνειο,

Μπορεί η Γερμανία να ποιεί τη νήσσα για τις γερμανικές αποζημιώσεις, ωστόσο έγγραφο – φωτιά από την ίδια την Καγκελαρία που έρχεται στο φως της δημοσιότητας από τη Real News επιβεβαιώνει τους ελληνικούς ισχυρισμούς, ότι δηλαδή οι γερμανικές αποζημιώσεις είναι υπαρκτές και νόμιμες.

Όπως αναφέρει στο ρεποτάζ της η εφημερίδα πρόκειται για έγγραφο του γενικού διεθυντή της νομικής υπηρεσίας της Καγκελαρίας Horst Teltschik στις 15 Μαΐου 1990 προς τον Καγκελάριο Χέλμουτ Κολ. Θέμα του επίμαχου εγγράφου ήταν η νομιμοποίηση ενδεχόμενων απαιτήσεων επανορθώσεων των νικητών του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου κατά μίας ενωμένης Γερμανίας.

Το εν λόγω έγγραφο εστάλη την περίοδο της ενοποίησης της Γερμανίας και ισχυρίζεται ότι οι απαιτήσεις των νικητών, άρα και της Ελλάδας, είναι υπαρκτές και νόμιμες.

Εφόσον η Ελλάδα από το 1990 δεν έχει παραιτηθεί από τις διεκδικήσεις, οι γερμανικές αποζημιώσεις παραμένουν νόμιμες, παρά το γεγονός ότι δεν έχουν τεθεί επί τάπητος στο τραπέζι των διμερών σχέσεων.

«Το πότε θα επιτευχθεί η οριστική ρύθμιση του ζητήματος των επανορθώσεων δεν ρυθμίζεται στη Σύμβαση του Λονδίνου», σημειώνει ο γενικός διευθυντής της καγκελαρίας.

«Απαίτηση των πρώην αντιπάλων μας για καταβολή επανορθώσεων θα μπορούσε να προκύψει μόνο βάσει υποχρεώσεων, τις οποίες θα αναλαμβάναμε στο πλαίσιο μιας συνθήκης ειρήνης ή άλλης συμφωνίας που θα ρύθμιζε το ζήτημα των αποζημιώσεων. Την ανάληψη τέτοιων υποχρεώσεων θέλουμε να αποφύγουμε με κάθε τρόπο.

Επί τη βάση των προεκτεθεισών προβλέψεων της μαεταβατικής συνθήκης δεν μπορούμε σε περίπτωση σύναψης επίσημης συνθήκης ειρήνης να αποφύγουμε το να τεθεί το ζήτημα των επανορθώσεων επί της τραπέζης στο σύνολό του όσο και υπό μορφή συγκεκριμένης συμφωνίας, ούτε το να τεθούμε υπό πίεση, ώστε να δεσμευτούμε σε πληρωμή επανορθώσεων» αναφέρεται.

Σχετικά άρθρα