Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Μάρδας: Με προγραμματισμό τα επιδόματα

Μάρδας: Με προγραμματισμό τα επιδόματα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Δημήτρης Μάρδας, Επιδόματα, Υπουργείο Οικονομικών,

Έγγραφο για την καταβολή των εσωτερικών υποχρεώσεων και επιδομάτων του Ελληνικού Δημοσίου, διαβίβασε στη Βουλή ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Δημήτρης Μάρδας, με αφορμή ερώτηση που είχαν καταθέσει οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ Ιωάννης Δριβελέγκας και Βασίλης Κεγκέρογλου με την οποία ζητούσαν να ενημερωθούν πώς και πότε το δημόσιο θα εκπληρώσει τις υποχρεώσεις του στο εσωτερικό της χώρας ώστε να μην οδηγηθεί η κυβέρνηση σε στάση πληρωμών.

«Ο κρατικός προϋπολογισμός σχεδιάζεται και εκτελείται με τρόπο που να διατηρείται η αναγκαία ισορροπία μεταξύ εισπράξεων και πληρωμών, λαμβανομένων πάντοτε υπόψη των υφιστάμενων συνθηκών ρευστότητας», αναφέρει ο κ. Μάρδας και προσθέτει ότι «στο πλαίσιο αυτό οι μεταβιβάσεις προς τους φορείς της Γενικής Κυβέρνησης προγραμματίζονται και πραγματοποιούνται με γνώμονα και το ύψος των ταμειακών τους διαθεσίμων, όπως εξάλλου περιγράφεται και στην εγκύκλιο εκτέλεσης του προϋπολογισμού έτους 2015».

Όπως εξηγεί ο κ. Μάρδας, η καταβολή των κοινωνικού χαρακτήρα επιδομάτων (επίδομα θέρμανσης, οικογενειακά επιδόματα κλπ) πραγματοποιείται βάσει σχετικού προγραμματισμού, καθώς και της ροής της επεξεργασίας και εκκαθάρισης των στοιχείων των δικαιούχων από τους αρμόδιους εποπτεύοντες φορείς.

Σχετικά άρθρα