Ισλαμικό ΚράτοςΛιβύη
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Αυτή είναι η νέα βρετανική λίρα – Το ασφαλέστερο κέρμα στον κόσμο

Αυτή είναι η νέα βρετανική λίρα – Το ασφαλέστερο κέρμα στον κόσμο
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Νέα λίρα θα αντικαταστήσει την έκδοση που είναι ήδη σε κυκλοφορία για περισσότερο από 30 χρόνια, το 2017.

Οι ειδικοί λένε ότι τα νέα, διμεταλλικά κέρματα, τα οποία θα είναι σε δύο χρώματα, θα είναι τα πιο ασφαλή νομίσματα σε κυκλοφορία στον κόσμο.

Η εντυπωσιακή σχεδίαση που περιλαμβάνει ένα τριαντάφυλλο (το εθνικό σύμβολο του Ηνωμένου Βασιλείου), ένα πράσο (το εθνικό σύμβολο της Ουαλίας), ένα γαϊδουράγκαθο (εθνικό σύμβολο της Σκωτίας) και ένα τριφύλλι (εθνικό σύμβολο της Ιρλανδίας), αναδύονται μέσα από μια βασιλική κορόνα και δημιουργήθηκε από έναν 15χρονο μαθητή, τον David Pearce, ο οποίος κέρδισε το διαγωνισμό του Βασιλικού Νομισματοκοπείου.

Το τρέχον κέρμα της 1 λίρας έχει τεθεί σε κυκλοφορία από το 1983, διάστημα πολύ περισσότερο από τον φυσιολογικό κύκλο ζωής ενός σύγχρονου βρετανικού νομίσματος.

Η τεχνολογία του λέγεται, ότι δεν είναι πλέον κατάλληλη για ένα κέρμα της αξίας του, αφήνοντάς το ευάλωτο σε ολοένα και πιο ικανούς παραχαράκτες.

Το Βασιλικό Νομισματοκοπείο εκτιμά ότι περίπου το 3% όλων των κερμάτων της 1 λίρας ή το συγκλονιστικό ποσό των 45 εκατομμυρίων, είναι τώρα κάλπικα. Σε ορισμένα μέρη του Ηνωμένου Βασιλείου, το ποσοστό αυτό φτάνει και το 6%.

Κατά τη διάρκεια των τελευταίων ετών, περίπου δύο εκατομμύρια κάλπικα νομίσματα της 1 λίρας αφαιρούνται από την κυκλοφορία κάθε χρόνο.

Σχετικά άρθρα