Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Σαββαΐδου: Δεν θα φορολογούνται όσοι δεν έχουν

Σαββαΐδου: Δεν θα φορολογούνται όσοι δεν έχουν
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Κατερίνα Σαββαΐδου, ΦΠΑ - Φόρος Προστιθέμενης Αξίας,

«Το δημόσιο έχει τρόπους πάντα να εισπράττει», δήλωσε από την Θεσσαλονίκη η Γενική Γραμματέας Δημοσίων Εσόδων Κατερίνα Σαββαΐδου, αλλά παράλληλα διευκρίνισε ότι όσοι πολίτες δεν έχουν δεν θα φορολογούνται.

Όπως εξήγησε η κ. Σαββαΐδου, στο περιθώριο της τελετής εγκαινίων της ΔΟΥ Αμπελοκήπων στη Θεσσαλονίκη, « αυτή τη στιγμή τρέχει η ρύθμιση των 100 δόσεων, επομένως όλα θα πάνε καλά», παρέχοντας με αυτό τον τρόπο διαβεβαιώσεις ότι δεν θα υπάρξει πρόβλημα με τα διαθέσιμα του κράτους και την ικανοποίηση των υποχρεώσεων του.

Παράλληλα, η γενική γραμματέας Εσόδων τόνισε πως οι πολίτες πρέπει να φορολογούνται ανάλογα με τις δυνατότητες που έχουν και όσοι δεν έχουν να μην επιβαρύνονται.

Σχετικά με την αυτόματη απόδοση ΦΠΑ και άλλα μέτρα για την ταχύτερη είσπραξη εσόδων τόνισε πως θα υπάρξουν οι απαραίτητες νομοθετικές ρυθμίσεις το επόμενο διάστημα, ενώ αναφέρθηκε και στην λειτουργία μιας πρότυπης ΔΟΥ, όπου θα υπάρχει μια ομάδα συναλλαγής η οποία θα έρχεται αποκλειστικά σε επικοινωνία με τους πολίτες, ώστε αυτοί να εξυπηρετούνται και να μην ταλαιπωρούνται από γκισέ σε γκισέ.

Τέλος

Σχετικά άρθρα