Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Νέο κύμα λουκέτων στις επιχειρήσεις

Νέο κύμα λουκέτων στις επιχειρήσεις
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Γιάννης Δραγασάκης, Γιάννης Χατζηθεοδοσίου, Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών, Τράπεζες,

Τον κίνδυνο να αυξηθούν δραματικά τα λουκέτα στην αγορά σε περίπτωση που οι τράπεζες συνεχίσουν να μην ανοίγουν τις στρόφιγγες της ρευστότητας προς τις επιχειρήσεις υπογράμμισε ο πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθήνας Γιάννης Χατζηθεοδοσίου, μετά από συνάντηση με το βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννη Δραγασάκη.

Παράλληλα τόνισε ακόμη την αδυναμία χιλιάδων ασφαλισμένων να αποπληρώσουν τις οφειλές τους προς τον ΟΑΕΕ, γεγονός που τους αφήνει εκτός ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης και ταυτόχρονα απειλεί την ίδια τη βιωσιμότητα του Ταμείου.

Ο πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών ανέλυσε την οικονομική κατάσταση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και των ελεύθερων επαγγελματιών, τονίζοντας πως συνθέτουν ένα «εκρηκτικό μείγμα» για την πραγματική οικονομία η υψηλή φορολογία, τα επώδυνα πρόστιμα και η έλλειψη ρευστότητας.

Ο Γ. Δραγασάκης συμφώνησε ότι το υπ΄ αριθμόν ένα πρόβλημα των επιχειρήσεων αποτελεί η έλλειψη ρευστού, επισημαίνοντας την υποχρέωση που έχουν οι τράπεζες να αναλάβουν τις ευθύνες τους για την αναζωογόνηση της επιχειρηματικότητας και τη στήριξη χιλιάδων επιχειρήσεων και ελεύθερων επαγγελματιών που αντιμετωπίζουν πρόβλημα επιβίωσης. Υπογράμμισε επίσης ότι η υψηλή φορολογία και τα δυσανάλογα φορο- πρόστιμα πρέπει να εκλογικευθούν και να είναι ανάλογα με τη φοροδοτική ικανότητα πολιτών και επιχειρήσεων.

Ανέφερε δε, πως αποτελεί και πάγια θέση του ΣΥΡΙΖΑ η πρόταση του ΕΕΑ για την ανάγκη νέας ρύθμισης για τα ληξιπρόθεσμα χρέη προς τον ΟΑΕΕ, η οποία θα προβλέπει πολλές δόσεις, ανάλογα με την οικονομική δυνατότητα του οφειλέτη.

Ο Γιάννης Δραγασάκης υπερθεμάτισε στη θέση του ΕΕΑ ότι πρέπει έμπρακτα να στηριχθεί και να αναδειχθεί ο Επιμελητηριακός Θεσμός και τάχθηκε κατά του μέτρου άρσης της υποχρεωτικότητας εγγραφής στα επιμελητήρια από το 2015, λέγοντας ότι η θέση αυτή εντάσσεται στις επίσημες θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ για την ανάπτυξη και τη στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

Ο βουλευτής του αποδέχθηκε πρόταση του προέδρου του ΕΕΑ για συνάντηση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα με τη Διοικητική Επιτροπή του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών. Η συνάντηση θα καθορισθεί σύντομα με νεότερη συνεννόηση των δύο πλευρών.

Σχετικά άρθρα