Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Αρνούνται ότι πήραν παραπάνω 1,2 δισ. ευρώ στον EFSF!

Αρνούνται ότι πήραν παραπάνω 1,2 δισ. ευρώ στον EFSF!
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για EFSF, Ευρωπαϊκή Ένωση,

Μπλόκο μπαίνει στην επιστροφή του 1,2 δισ. ευρώ που διεκδικεί η Αθήνα από τα χρήματα που επιστράφηκαν από το ΤΧΣ στον EFSF.

Λίγο μετά τη σημερινή συνεδρίαση του EWG εκπρόσωπος του EFSF δήλωσε: «Το EWG είχε σήμερα μια πρώτη συζήτηση σε σχέση με το πόσο των ομολόγων που επιστράφησαν από το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας στον EFSF στα τέλη Φεβρουαρίου. Υπήρξε συμφωνία ότι νομικά δεν υπάρχει καμία υπερπληρωμή (overpayment) από το ΤΧΣ στον EFSF».

Στην ίδια γραμμή το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών. Ο εκπρόσωπός του Martin Jaeger υποστήριξε σύμφωνα με το Reuters πως δεν βλέπει λόγο αυτή τη στιγμή να αποδεσμευτεί στην Αθήνα το 1,2 δισ. ευρώ που κρατείται στον EFSF.

«Δεν βλέπω λόγο να αποδεσμευτεί», δήλωσε προσθέτοντας ότι η χρηματοδότηση του EFSF διατέθηκε πέρυσι στην Ελλάδα ως ασπίδα για τα stress test αλλά δεν χρειάστηκε.

Σύμφωνα με αξιωματούχους στις Βρυξέλλες η επιστροφή του 1,2 δισ. ευρώ θα πρέπει να εγκριθεί από τη διοίκηση του EFSF που απαρτίζεται από τους υπουργούς οικονομικών. Μια τέτοια έγκριση πιθανότατα θα απαιτήσει εβδομάδες, καθώς κάποιες χώρες θα πρέπει να την περάσουν από τα κοινοβούλιά τους.

Σχετικά άρθρα