Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Προκαλεί ξανά ο Σόιμπλε: “Δεν ξέρω τι να κάνω τώρα με την Ελλάδα”

Προκαλεί ξανά ο Σόιμπλε: “Δεν ξέρω τι να κάνω τώρα με την Ελλάδα”
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, Γερμανία,

Νέα προκλητική παρέμβαση από τον Σόιμπλε, με απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς κατά της ελληνικής κυβέρνησης , αλλά και στήριξη της μνημονιακής κυβέρνησης Σαμαρά – Βενιζέλου.

Σε ομιλία του σε εκδήλωση στο Βερολίνο ο κ.Γερμανός υπουργός Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, δήλωσε ότι η νέα ελληνική κυβέρνηση κατέστρεψε όλη την εμπιστοσύνη που είχε ανακτηθεί κατά το παρελθόν.

«Μέχρι τον Νοέμβριο η Αθήνα ήταν σε έναν δρόμο που θα μπορούσε να οδηγήσει σε έξοδο από την κρίση. Πάει αυτό. Δεν ξέρω τι να κάνω τώρα με την Ελλάδα», είπε ο κ. Σόιμπλε σε εκδήλωση απόψε στο Βερολίνο και πρόσθεσε ότι δεν γνωρίζει κανέναν στους διεθνείς θεσμούς ο οποίος να μπορούσε να του πει τι σκοπεύει τελικά να κάνει η Αθήνα.

Ανέφερε ακόμα πως δεν αναμένει ότι η ελληνική κυβέρνηση θα κρατήσει τις προεκλογικές της δεσμεύσεις για υψηλότερους φόρους στους εφοπλιστές.

Μάλιστα, κατηγόρησε τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα ότι λέει ψέματα στον ελληνικό λαό.

Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών σημείωσε ακόμη ότι κανένας ξένος επενδυτής δεν θέλει να αγοράσει ελληνικά ομόλογα μικρής διάρκειας. Επισήμανε μάλιστα ότι η έκδοση T-Bills από την Ελλάδα κατέστρεψε και την εμπιστοσύνη των επενδυτών.

Όπως μεταδίδει το Reuters, ο Γερμανός υπουργός επανέλαβε την άποψη ότι το βασικό πρόβλημα για το χρέος της Ελλάδας ήταν πως η χώρα ζούσε πολύ πάνω από τις δυνάμεις της κατά το παρελθόν.

Σε ό,τι αφορά το ελληνικό αίτημα για τις γερμανικές αποζημιώσεις, απάντησε για άλλη μια φορά αρνητικά.

Σχετικά άρθρα