Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

4 στα 10 δάνεια είναι «κοκκινα»

4 στα 10 δάνεια είναι «κοκκινα»
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Εθνική Τράπεζα, Κερασίνα Ραυτοπούλου, Κόκκινα Δάνεια,

4 στα 10 δάνεια που έχουν χορηγήσει οι τράπεζας είναι «κόκκινα» ανέφερε στην ομιλία της σε εκδήλωση της Τράπεζας της Ελλάδος, η σύμβουλος χρηματοπιστωτικών θεμάτων στην αντιπροεδρία της κυβέρνησης Κερασίνα Ραυτοπούλου.

Όπως είπε η κ. Ραυτοπούλου , το πρόβλημα των κόκκινων δανείων δεν αντιμετωπίστηκε έγκαιρα, στην πρώτη ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών και τώρα έχει γιγαντωθεί, καθώς σήμερα αποτελούν το 34,2% του συνόλου των δανείων, 40% αν συνυπολογιστούν και τα ρυθμισμένα και οι τράπεζες συνεχίζουν να βρίσκονται αντιμέτωπες με το σημαντικό αυτό ζήτημα.

Ως λύση πρότεινε την δημιουργία ενός ενδιάμεσου φορέα διαχείρισης «κόκκινων» δανείων.

Δυνητικός μέτοχος του φορέα αυτού θα μπορούσε να είναι το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ, ενώ ο φορέας θα μπορούσε να χρηματοδοτηθεί με κρατικά και ιδιωτικά κεφάλαια, ωστόσο βασική στρατηγική της κυβέρνησης παραμένει η επιδίωξη επιστροφής των 10,9 δισ. ευρώ από το μαξιλάρι του ΤΧΣ, κάτι που αποτελεί μέρος της διαπραγμάτευσης που βρίσκεται σε εξέλιξη.

Η κ.Ραυτοπούλου τόνισε ότι οι τελικές λύσεις θα γίνουν σε συνεννόηση με τους εταίρους μας και στο πλαίσιο της συνολικότερης διαπραγμάτευσης που βρίσκεται σε εξέλιξη.

Σχετικά άρθρα