Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Έρχεται στην Αθήνα το Brussels Group

Έρχεται στην Αθήνα το  Brussels Group
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Brussels Group, Eurogroup,

Την Πέμπτη καταφθάνει στην Αθήνα το πρώτο κλιμάκιο του Brussels Group το οποίο θα συλλέξει μακροοικονομικά και δημοσιονομικά στοιχεία, ενώ τη Δευτέρα θα έρθει τεχνική ομάδα που θα συλλέξει χρηματοοικονομικά στοιχεία καθώς και στοιχεία που σχετίζονται με τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις.

Αυτό συμφωνήθηκε την Τετάρτη στην πρώτη συνάντηση της ελληνικής πλευράς και του νέου σχήματος διαπραγμάτευσης που αποκαλείται πλέον Brussels Group.

Στη συνάντηση συμφωνήθηκε η γενικότερη διαδικασία που θα ακολουθηθεί από εδώ και στο εξής καθώς και το πού θα γίνονται οι συναντήσεις των δύο μερών.

Όπως αναφέρουν κυβερνητικές πηγές, συμφωνήθηκε το Brussels Group να συζητάει τα τεχνικά ζητήματα της πολιτικής των μεταρρυθμίσεων που έχουν συμφωνηθεί στο Eurogroup και όποτε χρειάζεται θα εξουσιοδοτεί ομάδες για συλλογή δεδομένων που θα έρχονται στην Αθήνα και θα λαμβάνουν τις πληροφορίες που χρειάζονται. Οι τεχνικές ομάδες που θα έρχονται στην Αθήνα δε θα είναι στα υπουργεία ή στις υπηρεσίες του κράτους.

Η διαπραγμάτευση θα συνεχιστεί με ορίζοντα τη συμφωνία της 20ης Φεβρουαρίου για την εφαρμογή μεταρρυθμίσεων που θα οδηγήσουν στην επανεκκίνηση της οικονομίας και την ανακούφιση της κοινωνίας, υπογραμμίζουν οι κύκλοι του Μαξίμου.

Σχετικά άρθρα