Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

ΕΚΤ: Ανοιχτό το ενδεχόμενο ένταξης των ελληνικών τραπεζών στον ELA

ΕΚΤ: Ανοιχτό το ενδεχόμενο ένταξης των ελληνικών τραπεζών στον ELA
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Reuters, Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, Τράπεζες,

Ανοιχτό το ενδεχόμενο ένταξης των ελληνικών τραπεζών στον ELA, άφησε αξιωματούχος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ), με δηλώσεις του στο Reuters.

Όπως αναφέρει το πρακτορείο, την Πέμπτη αναμένεται να συνεδριάσει μέσω τηλεδιάσκεψης το διοικητικό συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) προκειμένου να επανεξετάσει το ενδεχόμενο επέκτασης του ELA για τις ελληνικές τράπεζες.

Η τοποθέτηση αυτή του αξιωματούχου τον οποίο δεν κατονομάζει το Reuters, έρχονται μετά την συνεδρίαση του Eurogroup της Δευτέρας και εν μέρει δικαιώνουν την αισιοδοξία της ελληνικής κυβέρνησης ότι η ΕΚΤ θα χαλαρώσει τη στάση της.

Υπενθυμίζεται ότι η ΕΚΤ τον περασμένο μήνα σταμάτησε να δέχεται τα ελληνικά ομόλογα ως ενέχυρο με αντάλλαγμα την παροχή ρευστότητας μετακυλώντας το βάρος της χρηματοδότησης μέσω του μηχανισμού ELA στην Τράπεζα της Ελλάδας.

Σύμφωνα με το στέλεχος της ΕΚΤ, η απόφαση να γίνει επαναξιολόγηση αντανακλά τη βούληση της ΕΚΤ να υπάρξει μία πιο στενή παρακολούθηση των πολιτικών και οικονομικών εξελίξεων στην Ελλάδα.

Σχετικά άρθρα