Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Γιούνκερ πετάει σπόντες σε Γερμανούς για την Ελλάδα και αποκλείει το Grexit

Ο Γιούνκερ πετάει σπόντες σε Γερμανούς για την Ελλάδα και αποκλείει το Grexit
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Eurogroup, Grexit, Γερμανία, Ευρωπαϊκή Επιτροπή, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ,

Απέκλεισε το ενδεχόμενο Grexit ο επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ σε συνέντευξη που παραχώρησε στη γερμανική Welt και δημοσιεύεται την Κυριακή, στην οποία δεν παρέλειψε να πετάξει τις «σπόντες» του για τη στάση που κρατά η Γερμανία έναντι της Ελλάδας, τονίζοντας ότι «δεν έχουν κατανοήσει όλοι, εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης, τη σοβαρότητα της κατάστασης στην Ελλάδα».

Ο κ. Γιούνκερ, λίγες ώρες πριν το κρίσιμο Eurogroup της Δευτέρας χαρακτήρισε «ανεπανόρθωτη απώλεια για τη φήμη» του ευρωπαϊκού νομίσματος μια πιθανό έξοδο της Ελλάδας από την Ευρωζώνη και κάλεσε «όλο τον κόσμο», στους κόλπους της Ευρωπαϊκής Ένωσης, να κατανοήσει τη σοβαρότητα της κοινωνικής κατάστασης στη χώρα μας.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στη γερμανική εφημερίδα ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ τονίζει πως θα «πρέπει να διασφαλίσουμε ότι η κατάσταση δεν θα συνεχίσει να επιδεινώνεται στην Ελλάδα», ενώ συμπλήρωσε λοξοκοιτώντας τη γερμανική κυβέρνηση, πως αυτό που τον ανησυχεί είναι ότι «δεν έχουν κατανοήσει όλοι, εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης, τη σοβαρότητα της κατάστασης στην Ελλάδα».

Ο Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ υπενθύμισε ότι το ένα τέταρτο των Ελλήνων στερείται κοινωνικής ασφάλισης, ότι η ανεργία είναι «στο υψηλότερο» επίπεδο κυρίως στους νέους και ότι στη χώρα οι διαδηλώσεις διαμαρτυρίας είναι συχνότατες.

Παράλληλα ο επικεφαλής της Κομισιόν κάλεσε την κυβέρνηση στην Αθήνα «σεβαστεί τις μεταρρυθμίσεις που έχουν συμφωνηθεί με τους πιστωτές. Εάν η κυβέρνηση θέλει να δαπανά περισσότερα χρήματα, πρέπει να αντισταθμίζει με την εξοικονόμηση ή πρόσθετα έσοδα».

«Μετά τον Ιούλιο» θα πρέπει «να εξεταστεί πως οι διεθνείς πιστωτές θα πρέπει να συμπεριφέρονται σε χώρες που βρίσκονται σε κρίσιμη οικονομική κατάσταση».

Όπως υπογράμμισε στη συνέντευξή του ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, οι διαπραγματεύσεις σχετικά με τα προγράμματα βοήθειας δεν πρέπει να είναι κατ΄ανάγκην λιγότερο απαιτητικές αλλά θα πρέπει να είναι «περισσότερο πολιτικές». «Δεν είναι αποδεκτό ένας πρωθυπουργός να πρέπει να διαπραγματεύεται μεταρρυθμίσεις με αξιωματούχους. Ο ένας είναι αιρετός, οι άλλοι δεν είναι», πρόσθεσε.

Σχετικά άρθρα