Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Πώς «εμπνεύστηκε» ο Βαρουφάκης για τους μυστικούς εφοριακούς για το ΦΠΑ

Πώς «εμπνεύστηκε» ο Βαρουφάκης για τους μυστικούς εφοριακούς για το ΦΠΑ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Γιάνης Βαρουφάκης, Εφορία, ΣΔΟΕ, ΦΠΑ - Φόρος Προστιθέμενης Αξίας,

Το μέτρο που πρότεινε ο Γιάνης Βαρουφάκης για μυστικούς εφοριακούς για το ΦΠΑ (φοιτητές, τουρίστες) έχει προκαλέσει πολλές συζητήσεις. Είναι βασισμένο στις πρακτικές που ακολουθεί επί σειρά ετών το αμερικανικό ΣΔΟΕ, το γνωστό IRS, το οποίο ως γνωστόν είναι ο φόβος και ο τρόμος ακόμα και των πιο μεγάλων επιχειρήσεων.

Το IRS επιστρατεύει τους αποκαλούμενους whistleblowers, οι οποίοι αναφέρουν τις περιπτώσεις φοροδιαφυγής, που πέφτουν στην αντίληψη τους. Ποια είναι η αμοιβή τους; Διόλου ευκαταφρόνητη, αφού φτάνει στο 30% των φόρων και προστίμων που «πέφτουν» στις συγκεκριμένες υποθέσεις.

Η ανάλυση αυτής της πρότασης δεν αναφέρθηκε για πρώτη φορά από τον κ. Βαρουφάκη στην επιστολή που έστειλε χθες με τα 6 συν 1 μέτρα-μεταρρυθμίσεις στο Eurogroup.

Ο κ. Βαρουφάκης είχε μιλήσει στα τέλη Φλεβάρη για το θέμα αυτό στον ραδιοφωνικό σταθμό Alpha 98.9, λέγοντας πως θα χρησιμοποιήσουν έξυπνες μεθόδους ελέγχου στα πρότυπα των ΗΠΑ προαναγγέλλοντας ουσιαστικά όσα πρότεινε ανάμεσα στις επτά μεταρρυθμίσεις που απέστειλε την Παρασκευή στον πρόεδρου του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ.

Πηγή: koutipandoras.gr

Σχετικά άρθρα