Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Θέλει πλειστηριασμούς ακινήτων ο Ντράγκι

Θέλει πλειστηριασμούς ακινήτων ο Ντράγκι
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Κύπρος, Μάριο Ντράγκι, Νίκος Αναστασιάδης, Πλειστηριασμοί Ακινήτων,

Την επίσπευση των πλειστηριασμών ακινήτων για τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια ζήτησε εμμέσως πλην σαφώς από την Κυπριακή κυβέρνηση ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Μάριο Ντράγκι.

Ο κ. Ντράγκι, ο οποίος μιλούσε σε δείπνο που παρέθεσε προς τιμή του ο πρόεδρος της Κύπρου Νίκος Αναστασιάδης, διατύπωσε την εκτίμηση ότι «η Κύπρος είναι σε τροχιά εξόδου από το μνημόνιο νωρίτερα από το προβλεπόμενο χρονοδιάγραμμα του 2016».
Ωστόσο, ο κ. Ντράγκι δεν παρέλειψε να προειδοποιήσει ότι δεν πρέπει να υπάρξει εφησυχασμός, λέγοντας πως η κυπριακή οικονομία και ο χρηματοπιστωτικός τομέας αντιμετωπίζουν ακόμη μεγάλες προκλήσεις.

Στο πλαίσιο αυτό ο κεντρικός τραπεζίτης τόνισε ότι «Χρειάζονται επιπρόσθετα βήματα για επαναφορά της ομαλής λειτουργίας του συστήματος και μείωσης των μη εξυπηρετούμενων δανείων».

Και έριξε την βόμβα λέγοντας ότι υπάρχει συνεχής καθυστέρηση για έγκριση της εφαρμογής του νόμου των εκποιήσεων, υποδεικνύοντας ότι πρέπει να εφαρμοστεί το πλαίσιο αφερεγγυότητας.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της Κύπρου κ. Αναστασιάδης αναφερόμενος στο νόμο περί εκποιήσεων είπε ότι αναμένεται να είναι «ένα ισχυρό εργαλείο» για τον τραπεζικό τομέα σε ό,τι αφορά την παροχή κινήτρων προς μεγάλους δανειολήπτες, ώστε να τηρήσουν τις υποχρεώσεις τους. Επισήμανε ότι το πλαίσιο αφερεγγυότητας θα δημιουργήσει ένα δίκτυ ασφαλείας για τις ευάλωτες ομάδες που έχουν επηρεαστεί από την κρίση.

Σχετικά άρθρα