Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Δικαίωση Κοτζιά: Χαλάρωση του εμπάργκο για την Ελλάδα εξετάζει η Ρωσία

Δικαίωση Κοτζιά: Χαλάρωση του εμπάργκο για την Ελλάδα εξετάζει η Ρωσία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Κρεμλίνο, Νίκος Κοτζιάς, Ντμίτρι Πεσκόφ, Ρωσία,

Πιθανό χαρακτηρίζεται πλέον το ενδεχόμενο η Ρωσία να χαλαρώσει το εμπάργκο εισαγωγών για ορισμένα αγροτικά προϊόντα, όπως ροδάκινα, φράουλες και πορτοκάλια, από ορισμένες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όπως η Ελλάδα, επιτρέποντας την επεξεργασία αυτών εντός της Ρωσίας, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ.

Ρεπορτάζ του Russia Today αναφέρει ότι παρά το γεγονός ότι οι κανόνες του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου δεν επιτρέπουν στη Ρωσία να εξαιρέσει μία ή περισσότερες χώρες από το εμπάργκο που έχει επιβάλλει στα κράτη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, έχει εντοπιστεί ένα «παράθυρο».

Σε αυτό το νομικό «παράθυρο» αναφέρθηκε με δηλώσεις του ο Ντμίτρι Πεσκόφ, σημειώνοντας ότι οι «άμεσες παραδόσεις αγροτικών προϊόντων θα μπορούσαν να αντικατασταθούν από εισαγωγές ακατέργαστων πρώτων υλών με επενδύσεις σε ρωσικές εγκαταστάσεις επεξεργασίας τροφίμων».

Ωστόσο στις δηλώσεις του ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου υπογράμμισε ότι κανείς δεν μπορεί να εγγυηθεί το αποτέλεσμα πιθανών τροποιήσεων σε αυτή τη λογική.

Η κίνηση αυτή της Ρωσίας έρχεται σε συνέχεια των χειρισμών που έχει πραγματοποιήσει ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς, ο οποίος από την πρώτη στιγμή ανάληψης του χαρτοφυλκίου των Εξωτερικών φρόντισε να αποσαφηνίσει ότι η Ελλάδα είναι κυρίαρχο και ανεξάρτητο κράτος, τηρώντας αποστάσεις ασφαλείας από τις ευρωπαϊκές πολιτικές των κυρώσεων έναντι της Ρωσίας με αφορμή την ουκρανική κρίση.

Σχετικά άρθρα