Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Σε ποιους θα επιβάλει έκτακτη εισφορά ο Βαρουφάκης εάν χρειαστεί (βίντεο)

Σε ποιους θα επιβάλει έκτακτη εισφορά ο Βαρουφάκης εάν χρειαστεί (βίντεο)
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βίντεο, Γιάνης Βαρουφάκης, Έκτακτη Εισφορά, Κρατικός Προϋπολογισμός, Ρύθμιση 100 Δόσεων, Ρύθμιση Ληξιπρόθεσμων Οφειλών,

«Εάν χρειαστεί θα βάλουμε έκτακτη εισφορά σε όσους έχουν να πληρώσουν» τόνισε ο υπουργός Οικονομικών, Γιάνης Βαρουφάκης στη συνέντευξη που παραχώρησε συνέντευξη στον ΣΚΑΪ και στον Γιώργο Αυτιά, τονίζοντας ότι εάν εφαρμοστεί κάτι τέτοιο θα είναι για την επίτευξη ισοσκελισμένου προϋπολογισμού.

Παράλληλα, ο κ. Βαρουφάκης διευκρίνισε πως δεν θα κληθούν όλοι να πληρώσουν, ώστε να επιτευχθεί πλεονασματικός προϋπολογισμός, αλλά «θα μπει ένα εισοδηματικό όριο», όπως χαρακτηριστικά είπε.

Αναφερόμενος στη ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς το Δημόσιο και τα ασφαλιστικά Ταμεία, ο κ. Βαρουφάκης σημείωσε ότι «δεν εχουμε αποφασίσει τις παραμέτρους και τις λεπτομέρεις για τις 100 δόσεις», ενώ για ακόμη μία φορά υπενθύμισε πως δεν θα αυξηθεί ο Φόρος Προστιθέμενης Αξίας στο Αιγαίο, στην παραμεθόριο, στα φάρμακα, τα τρόφιμα και τα βιβλία.

Συνέχισε λέγοντας ότι «κάπου θα υπάρξει μια εξομάλυνση στον ΦΠΑ» κάποιων προϊόντων, έτσι ώστε να υπάρξει μια σύγκλιση με την υποχρέωση της χώρας μας να αυξήσει κάποιους συντελεστές, σύμφωνα με την συμφωνία του Eurogroup.

Αναφερόμενος για την επαναφορά του αφορολόγητου στα 12.000 ευρώ, ο υπουργός Οικονομικών υπογράμμισε ότι αυτό θα γίνει σταδιακά.

Δείτε το βίντεο

Σχετικά άρθρα