Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Μάρδας: Δηλώστε το μαύρο χρήμα με φόρο 20% – Τι είπε για τα λεφτά στις θυρίδες

Μάρδας: Δηλώστε το μαύρο χρήμα με φόρο 20% – Τι είπε για τα λεφτά στις θυρίδες
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Δημήτρης Μάρδας, Δημοσιονομικό Κενό, Μαύρο Χρήμα, Τράπεζες,

Έκκληση σε όσους έχουν μαύρο χρήμα να το δηλώσουν, φορολογούμενοι με ένα ποσοστό της τάξεως του 20% απηύθυνε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Δημήτρης Μάρδας, σε μία προσπάθεια να τονώσει τα κρατικά ταμεία το Μάρτιο, τα οποία αιμορραγούν και προκαλούν ασφυξία στην κυβέρνηση ένα μόλις μήνα μετά την ανάληψη των καθηκόντων της.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Star ο κ. Μάρδας ανακοίνωσε ότι θα καλέσει όσους έχουν μαύρο χρήμα να το δηλώσουν και να φορολογηθούν με ένα ποσοστό 20% έτσι ώστε να μπορούν να χρησιμοποιούν αυτά τα χρήματα.

Αναφορικά με τη συζήτηση που άνοιξε από την χαλκευμένη είδηση, όπως τη μετέδωσε γνωστό ειδησεογραφικό site, ότι ο κ. Μάρδας θα βρει χρήματα για να καλύψει το δημοσιονομικό κενό ανοίγοντας τις θυρίδες, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών το διέψευσε κατηγορηματικά, τονίζοντας ότι δεν πρόκειται να ανοίξει τις θυρίδες.

Ερωτηθείς ποια σενάρια επεξεργάζεται για την αντιμετώπιση των προβλημάτων ρευστότητας, ο κ. Μάρδας σημείωσε με νόημα ότι «το θέμα δεν λύνεται μόνο από μία διέξοδο», αφήνοντας περιθώριο και για εναλλακτικές πηγές χρηματοδότησης, τις οποίες ωστόσο δεν ανέλυσε.

Νωρίτερα πάντως, μιλώντας στα Παραπολιτικά fm, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών είχε σημειώσει ότι στην Τράπεζα της Ελλάδας υπάρχουν χρήματα από φορείς του δημοσίου που μπορεί να χρησιμοποιηθούν αλλά και από ομόλογα, κάτι το οποίο όπως υπενθύμισε, είχε γίνει και από την προηγούμενη κυβέρνηση.

Σχετικά άρθρα