Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Παρελθόν για τους Ιταλούς ο ελβετικός παράδεισος

Παρελθόν για τους Ιταλούς ο ελβετικός παράδεισος
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ελβετία, Φοροδιαφυγή, Φορολογικός Παράδεισος,

Παρελθόν αποτελεί για τους Ιταλούς κροίσους ο φορολογικός παράδεισος στην ΕΛβετία, μετά τη διατραπεζική συμφωνία που υπέγραψε η Ιταλία με την Ελβετία για άρση του τραπεζικού απορρήτου.

Η συμφωνία υπεγράφη σήμερα ο Ιταλός υπουργός Οικονομικών, Πιερ Κάρλο Πάντοαν, με την Ελβετίδα ομόλογό του, Έβελιν Βίντμερ Σλούμπφ.

Η εν λόγω συμφωνία προβλέπει την ανταλλαγή πληροφοριών, μετά από συγκεκριμένο αίτημα, με προσαρμογή στα διεθνή πρότυπα που προβλέπονται από τον ΟΟΣΑ.

Το κείμενο της συμφωνίας θα πρέπει να επικυρωθεί από τα κοινοβούλια των δύο χωρών και θα χρειασθούν, κατά συνέπεια, από ένα μέχρι δύο χρόνια μέχρι να τεθεί σε πλήρη ισχύ.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρουν τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, υπολογίζεται ότι το σύνολο των αδήλωτων κεφαλαίων που Ιταλοί πολίτες έχουν μεταφέρει στο εξωτερικό, ανέρχεται σε 150 δισεκατομμύρια ευρώ, το 80% των οποίων, βάσει στοιχείων, βρίσκεται σε ελβετικές τράπεζες.

Το ιταλικό υπουργείο Οικονομικών ελπίζει, με την συμφωνία που υπεγράφη σήμερα, να μπορέσουν να καταλήξουν, στα κρατικά ταμεία, τουλάχιστον 6,5 δισεκατομμύρια ευρώ.

Σχετικά άρθρα