Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Μηλιός ετοιμάζει βαλίτσες και… όπλα για το χρέος για την Κομισιόν

Ο Μηλιός ετοιμάζει βαλίτσες και… όπλα για το χρέος για την Κομισιόν
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Γιάννης Μηλιός, Δημήτρης Αβραμόπουλος, Δημόσιο Χρέος, Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ΣΥΡΙΖΑ,

«Το ελληνικό χρέος δεν είναι μακροχρόνια βιώσιμο» σημείωσε ο υπεύθυνος Οικονομικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Μηλιός, τονίζοντας ότι «βασικό ζήτημα στην παρούσα φάση είναι να είναι να μπορεί να εξυπηρετηθεί».

«Όταν το πλεόνασμα θα είναι χαμηλό, όταν π.χ θα είναι 1% αντί 4,5% θα είναι εξυπηρετήσιμο. Βιώσιμο δεν θα είναι γιατί τα χαμηλά επιτόκια που έχουμε σήμερα, δεν είναι σταθερά αλλά κυμαινόμενα. Επομένως σε μια δεκαετία όλες οι εκτιμήσεις λένε ότι αυτά τα επιτόκια θα είναι πολύ ψηλότερα. Επομένως το πρόβλημα θα χτυπήσει πάρα πολύ άσχημα και θα χτυπήσει μετά 2022 όταν θα τελειώνει η περίοδος χάριτος. Μακροχρόνια βιώσιμο δεν είναι έτσι και αλλιώς και πρέπει να γίνουν και άλλα πράγματα. Στην παρούσα φάση το ζήτημα είναι αυτό της εξυπηρέτησης»

Παράλληλα, ο κ. Μηλιός αναφερόμενος στο αυριανό Eurogroup σημείωσε ότι υπάρχουν θετικά μηνύματα που μπορούν να οδηγήσουν σε συμφωνία στις Βρυξέλλες.

Υπενθυμίζεται ότι όπως έχει αποκαλύψει το tribune.gr ο κ. Μηλιόν δεν έθεσε εαυτόν υποψήφιο στις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου, καθώς η υποψηφιότητα του Δημήτρη Αβραμόπουλου για την Προεδρία της Δημοκρατίας, η οποία ανακοινώνεται πλέον από στιγμή σε στιγμή, ανοίγει το δρόμο στον οικονομολόγο του ΣΥΡΙΖΑ για την κάλυψη της θέσης του στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Στόχος της κυβέρνησης με την επικείμενη μετακόμιση του Γιάννη Μηλιού στην Κομισιόν είναι να έχει στο κέντρο των αποφάσεων έναν δικό της οικονομολόγο, ώστε να μπορεί αφενός να κοινωνήσει τις θέσεις της καλύτερα και αμεσότερα, με αιχμή του δόρατος την ανάγκη απομείωσης του ελληνικού χρέους, αφετέρου να έχει καλύτερες προσβάσεις και να λαμβάνει άμεσα τον αντίκτυπο των προθέσεών της στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Σχετικά άρθρα