Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

«Η ελληνική κρίση θα προκαλέσει χάος στις παγκόσμιες αγορές»

«Η ελληνική κρίση θα προκαλέσει χάος στις παγκόσμιες αγορές»
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Grexit, Αγορές Κεφαλαίου, Ευρώ, Ευρωζώνη, Οικονομική Κρίση,

Ο Ρικ Ρουλ (Rick Rule), ένας από τους πλουσιότερους και πιο καταξιωμένους τραπεζικούς αναλυτές, προειδοποίησε ότι η ελληνική κρίση ενδέχεται να δημιουργήσει χάος στις παγκόσμιες αγορές. Σε συνέντευξή που παραχώρησε στο Κingworldnews μίλησε επίσης για το τι συμβαίνει στην αγορά του χρυσού.

Rick Rule: «Η κατάσταση στην Ελλάδα είναι ενδιαφέρουσα από πολλές απόψεις. Οι Έλληνες προφανώς δεν θέλουν τις μεταρρυθμίσεις. Οι Έλληνες δεν θέλουν να δέχονται εντολές από τους Γερμανούς και οι Γερμανοί δεν θέλουν να στηρίξουν τους Έλληνες. Ο “παραδοσιακός” τρόπος για να βγει η Ελλάδα από αυτή την κατάσταση θα ήταν να επιλέξει τη χρεοκοπία… Πιστεύω ότι η χρεοκοπία της Ελλάδας θα ήταν ένα υπέροχο αποτέλεσμα. Οι φορείς που συμμετείχαν στο ελληνικό χρέος νομίζοντας ότι ο υπόλοιπος κόσμος θα τους διέσωζε, θα πρέπει να δεχθούν την ευθύνη που τους αναλογεί».

Επιστροφή στη δραχμή;

«Η Ελλάδα θεωρεί ότι η επιστροφή στη δραχμή θα οδηγήσει τους Έλληνες στη λιτότητα. Βέβαια αυτό είναι μια εκτίμηση και μπορεί να μην συμβεί. Αυτό που θα συμβεί είναι ότι και οι δύο πλευρές θα συνεχίσουν να αναβάλλουν την απόφαση, προσπαθώντας να κερδίσουν χρόνο.

Αυτοί που τελικά θα πληρώσουν για την ηλιθιότητα των ευρωπαϊκών τραπεζών θα είναι οι Ευρωπαίοι φορολογούμενοι. Μέχρι τότε η κρίση αυτή θα δημιουργήσει προβλήματα σε όλα τα είδη των αγορών, ιδίως των αγορών κρατικών ομολόγων».

Χάος στις παγκόσμιες αγορές;

-Τι θα συμβεί αν η Ελλάδα εγκαταλείψει το ευρώ;

Rick Rule: Βραχυπρόθεσμα, οτιδήποτε βλάπτει την εμπιστοσύνη, ειδικά δεδομένης της φύσης των χρηματοπιστωτικών αγορών, θα δημιουργήσει χάος στις παγκόσμιες αγορές. Μια τέτοια εξέλιξη θα ήταν πολύ επιζήμια για τις αγορές ομολόγων και μετοχών σε όλο τον κόσμο.

-Τι γίνεται στην αγορά του χρυσού;

Rick Rule: Υπάρχουν δύο αρνητικά σε σχέση με το χρυσό: Το ένα είναι η συνεχιζόμενη ανατίμηση του δολαρίου, ειδικά εφόσον δεν υπάρχει κάποιος αξιόλογος ανταγωνιστής. Το άλλο είναι κάποια αναπάντεχα γεγονότα που θα μπορούσαν να προκαλέσουν κρίση ρευστότητας σε παγκόσμιο επίπεδο.

Ωστόσο και τα δύο αυτά σημεία δεν με ανησυχούν τόσο που να πιστεύω ότι ο χρυσός θα χάσει τον πόλεμο έναντι του δολαρίου. Αντιθέτως, ο χρυσός θεωρείται σίγουρο ότι θα κερδίσει!»

Πηγή: HF

Σχετικά άρθρα