Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Δεν θα φορολογηθούν οι καταθέσεις – Από φέτος το αφορολόγητο των 12.000 ευρώ

Δεν θα φορολογηθούν οι καταθέσεις – Από φέτος το αφορολόγητο των 12.000 ευρώ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αφορολόγητο Όριο, ΕΝΦΙΑ, Καταθέσεις, Μικροομολογιούχοι, Νάντια Βαλαβάνη, Φορολογία,

Δεν θα φορολογηθούν οι καταθέσεις, θα αποκατασταθούν οι μικροομολογιούχοι, θα αλλάξει η ρύθμισης για τις 100 δόσεις, θα ισχύσει από φέτος το αφορολόγητο των 12.000 ευρώ, δεσμεύθηκε από το βήμα της Βουλής, η αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Νάντια Βαλαβάνη

Η κ. Βαλαβάνη , διαβάζοντας τις προγραμματικές της δηλώσεις, γνωστοποίησε ότι το αφορολόγητο των 12.000 ευρώ θα ισχύσει για τα εισοδήματα του 2015, που θα δηλωθούν το 2016.

Σε ότι αφορά την ρύθμιση των 100 δόσεων για τα ληξιπρόθεσμα χρέη προς το Δημόσιο , η κ. Βαλαβάνη ανέφερε ότι θα καταργηθεί ο περιορισμός του ενός εκατομμυρίου ευρώ που προβλέπει η υφιστάμενη ρύθμιση, ώστε να ενταχθούν και αυτοί που χρωστούν περισσότερα χρήματα.

Η αναπληρωτής υπουργός, παράλληλα παραδέχτηκε ότι η κατάργηση του ΕΝΦΙΑ και η αντικατάσταση του από το φόρο μεγάλης ακίνητης περιουσίας, θα επιφέρει απώλειες εσόδων άνω του ενός δισεκατομμυρίου ευρώ.

Διέψευσε, όμως, κατηγορηματικά ότι το περιουσιολόγιο θα χρησιμοποιείται ως μηχανισμός φορολόγησης του συνόλου της κινητής και ακίνητης περιουσίας , συμπεριλαμβανομένων των καταθέσεων, λέγοντας ότι οι απώλειες του ΕΝΦΙΑ θα καλυφθούν από τον περιορισμό της φοροδιαφυγής.

Τέλος, ανακοίνωσε ότι θα υπάρξουν παρεμβάσεις για την αποκατάσταση των 15.000 μικροομολογιούχων οι οποίοι υπέστησαν απώλειες από το «κούρεμα» που έγινε μέσω του PSI.

Σχετικά άρθρα